Nem tudsz aludni? Segít az agykopogtató módszer!

Forrás: Shutterstock/Lia Koltyrina -
agykopogtatás Tyler Woodward egészségügyi szakember módszer alvás
Kutatások kimutatták, hogy egyre rosszabb az emberek alvásminősége, egyre többen panaszkodnak álmatlanságra, gyakori ébredésre, csökkent alvásidőre. Ennek számos oka lehet, ám azokat megszüntetni a mai modern világban csak részben tudjuk. 

Mégis van segítség, legalábbis ezt állítja egy Tyler Woodward nevű egészségügyi szakember, aki szerint az agykopogtatás módszere megoldhatja az alvásproblémáinkat.

A módszert TikTokon terjesztő férfi a kínai orvoslásban ismer, úgynevezett agykopogtatást alkalmazza a nyugodt, mély alvás érdekében.

Forrás: Shutterstock/Lia Koltyrina

„Valójában a test bizonyos pontjainak megérintését és az érintések folytonos megismétlését jelenti. A cél a stressz, a szorongás csökkentése, valamint a relaxáció és az alvás elősegítése" - mondja el videójában az egészségügyi szakember.

A többféleképpen végezhető módszer egyik verziója nagy népszerűségnek örvend a TikTok-on: ebben a verzióban három pont megérintésére kell koncentrálnunk az arcon, két pontra a mellkason és egy pontra a fejen. Miközben ezeket a pontokat megérintjük, azt kell mantrázni, hogy „elalszom" és „nyugodt vagyok".

A módszer hívei szerint az érintések előidézhetik a szorongás és a stressz csökkentését, az elhangzó mondatok pedig a relaxációt és az elalvást segítik elő - írja a Femcafe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.