Ha ilyen színű ruhát viselsz, elkerülnek a szúnyogok

Forrás: Thinkstock -
ruházat szúnyog nyár szúnyogriasztó szín
A szúnyogok alaposan el tudnak rontani egy pikniket vagy nyáresti vacsorát. Sokan sokféle szerrel, eszközzel és trükkel próbálkoznak elriasztani őket több-kevesebb sikerrel,  ám most az is kiderült, hogy az öltözékünkkel is megzavarhatjuk a vérszívókat.

Kiderült, hogy vannak színek, amiket utálnak a szúnyogok, így a megfelelő ruházat kiválasztása sokkal kellemesebbé teheti a szabadban töltött estéket. A szúnyogok a legyekhez hasonlóan szeretnek rejtőzködni, ezért nem ajánlatos fekete vagy sötét árnyalatokat viselni egy estig tartó sütögetésen vagy pikniken. A vérszívók elriasztásához viseljünk fehér vagy világos pasztell színű ruhákat, ezeken nem fognak megtelepedni, hogy aztán belénk mélyesszék a szívókájukat.

Illusztráció Forrás: Thinkstock


Zahid Adnan, a The Plant Bible növényekkel foglalkozó portál szakértője elmondta a Huffpostnak, miért működik ez a technika: a világos ruházat hűti a bőrt, így az kevésbé lesz vonzó a szúnyogok számára.

"A sötét színek általában megtartják a hőt, a szúnyogokat pedig a hő és a szén-dioxid vonzza, amelyeket természetesen bocsátunk ki. Ezért, ha világosabb színű ruhát viselünk, kevésbé leszünk vonzóak a szúnyogok számára" - mondta.

Ebből a meggondolásból ajánlatos világos kültéri bútorokat vásárolni, és a kertbe világos színű növényeket telepíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.