Nem biztos, hogy jól takarítasz! 3 alapszabály, amit érdemes betartani

takarítás magazin nedves törlőkendő mosogatószivacs bútorápolás
Sokak szerint a lakás tisztán tartása nem nagy ügy, és nem is bonyolult. Van azonban néhány alapszabály, amit érdemes szem előtt tartani. A Fanny magazin pontokba szedte ezeket – íme!

Nedves törlőkendő: ne dobd a lefolyóba!

Bár napjainkban már többféle, a gyártó ígérete szerint vízben feloldódó nedves törlőkendőt és vécén lehúzható popsitörlőt kapni, mégsem ajánlatos így megszabadulni tőlük!

Forrás: Shutterstock

Mégpedig azért, mert ezeket laboratóriumi körülmények között tesztelik, így szinte biztos, hogy az otthoni csatornahálózatban a vártnál sokkal lassabban bomlanak le, és könnyen dugulást okozhatnak.

Mosogatószivacs: cseréld gyakran!

Addig használod a konyhai szivacsot, amíg el nem rongyolódik? Gondold újra... A kutatók szerint egyetlen mosogatószivacson akár 360 különböző baktériumfajta is megtalálható! Sok helyen ajánlják a mikrohullámú sütőben történő fertőtlenítését, de valójában a meleg hatására a baktériumok tovább szaporodnak rajta. Ezért inkább minden használat után öblítsd át forró vízzel, és cseppents rá 2-3 csepp teafaolajat, ez biztonságosabban fertőtlenít, mint a vegyszerek. 2-3 hetente pedig így is cseréld le!

Forrás: Shutterstock

Tisztítószer: ne a bútorra fújd!

A szórófejes flakonból közvetlenül a kezeletlen fafelületre permetezett tisztítószer károsíthatja annak felületét, akár el is színezheti. Javasoljuk, hogy bármilyen tisztítószert használsz is, előbb öntsd vagy fújd azt egy puha kendőre, és így töröld át vele a bútorokat. Így biztos, hogy semmilyen kárt nem okozol vele takarítás közben.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.