Tengerre bocsátották a világ legnagyobb úszóvárosát - a gigaméretű luxus-óceánjáró egy hétig szeli a habokat

Forrás: Royal Caribbean International Press Center -
Royal Caribbean luxuskomplexum luxushajó Icon of the Seas lakóhajó
Néhány nappal ezelőtt kezdte meg első útját a világ jelenlegi legnagyobb tengerjáró luxuskomplexuma, az Icon of the Seas. A finnországi hajógyárból próbaútjára indult gigaméretű lakóhajó 250800 tonna súlyú, méreteivel a dobogó második helyére kényszerítette a világ eddigi legnagyobb tengerjáró hajóját, a Wonder of the Seas-t, amely az Iconhoz hasonlóan szintén a Royal Caribbean flottájához tartozik.

Az Icon of the Seas egy teljesen új hajóosztály első tagja a Royal Caribbean eddigi flottáján belül. A lakóhajón kényelmesen 7600 utasnak akad hely, az ő kényelmükről 2350 fős személyzet gondoskodik.

Icon of the Seas, a Royal Caribbean flottájának gigaméretű luxuslakóhajója Forrás: Royal Caribbean International Press Center

A luxushajó gyakorlatilag egy úszó város, melyen a Travelo információi szerint 7 medence, 9 pezsgőfürdő, 6, az óriásnál is óriásibb vízi csúszda gondoskodik a szórakozásról, de található rajta egy AquaDome is, ami nem más, mint egy színházi színpad és egy cirkuszi porond keveréke. A gyerekek nélkül érkezők a Chill Island szolgáltatásait és a Swim & Tonic úszóbárt élvezhetik, de akad a hajón egy óriási zöld Central Park, illetve megtalálható a területén a megújult Royal Promenade.

Többek között 7 medence, 9 pezsgőfürdő, 6, az óriásnál is óriásibb vízi csúszda gondoskodik a szórakozásról Forrás: Royal Caribbean International Press Center

És ha mindez nem lenne elég a jólléthez, akkor ráadásként fürödhetnek a vendégek a Royal Bay Pool, vagyis a legnagyobb, a tengeren valaha megépített medence kristálytiszta vizében.

Az Icon of the Seas jelenleg próbaúton van, hogy kiderüljenek a manőverezési és fedélzeti technológiai- valamint hajtóműhibák, ha vannak, illetve az egyéb hiányosságok, működési anomáliák, kezdve a hajótesttől a mentőcsónakon át a tolómotorokon keresztül egészen a navigációs rendszerig.

Ha további hasonló tartalmakat szeretnél olvasni, érdekel az utazás, megismernéd a világot, látogass el a Travelo oldalára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.