Hihetetlen, mennyit eszünk a nyaraláson: öt számjegyű kalóriát veszünk magunkhoz egy röpke hét alatt

Forrás: Dreamstime -
palacsinta lángos alkohol nyaralás kalória
A kutatások szerint a britek átlagosan 50 000 kalóriát vesznek magunkhoz egy hét napig tartó all-inclusive nyaraláson. Bár a felmérést a szigetországban végezték, igaz lehet ez bármelyik nemzet tagjaira is. 

Az 50 000 kalória pedig rengeteg, épp a háromszorosa a heti ajánlott kalóriabevitelnek. A felmérésből az is kiderült, hogy ennek nagy részét alkoholos italokkal fogyasztjuk el, ami már naponta átlagosan 2400 kalória.

A nők ideális kalóriabevitele napi 2000, míg a férfiaké 2500.

De hogy is jön ez össze? Egy átlagos utazó öt italt iszik meg még azelőtt, hogy megérkezik a célállomásra – kettőt a repülőtéren, hármat a repülőn – állítják a kutatók és az alacsony kalóriatartalmú italokra spexializálódott Drinkwell pedig arra jutott, hogy tízből három ember egyáltalán nem törődik azzal, hogy a pihenése során mennyi kalóriával fogyaszt többet a szükségesnél - írja a The Sun.

A nyaralás alatt könnyen elengedjük magunkat, és több alkoholt fogyasztunk, mint a hétköznapokon. Forrás: Shutterstock

Nem kell azonban egy hétre elutaznunk ahhoz, hogy a szabadságunk alatt gyarapodjon a testsúlyunk. Ha csak a strandra mész ki, ahol minimum elfogyasztasz ebédre egy lángost, uzsonnára két palacsintát és egy gombóc fagyit, akkor közel 1000 kalóriát vettél magadhoz. És ez azt jelenti, hogy ebben még nincs benne a reggeli, a vacsora és az italokkal bevitt kalóriamennyiség. Így nem nehéz kiszámolni, hogy ha még alkoholt is fogyasztasz, jócskán túlléped, sőt, megtöbbszörözöd a számodra ideális kalóriabevitelt. Persze, a strandon is oda lehet figyelni arra, hogy mit eszünk. Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy miként "trükközhetsz" a vízparti kajakínálattal.

Nem biztos, hogy mindennap be kell nyomnod egy-két lángost a strandon Forrás: Dreamstime

Persze a nyáron igazán népszerű élelmiszerek közül nem mindig egyszerű kiválasztani azt, amelyik kevesebb energiát tartalmaz. Erre a Mindmegette ad jó tippeket.

Mindenesetre elmondható, hogy bár nem kell aszkétaként élni a nyaralás alatt, nem árt ésszel enni és inni, ugyanis már arról is készült felmérés, hogy minél túlsúlyosabb valaki, annál nehezebb lefogynia, aminek biokémiai oka van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.