Ezt a három hibát semmiképpen ne kövesd el, amikor fehér ruhákat mosol

Forrás: Shutterstock -
fehér ruha ruha tévhitek mosás
A lakberendezési színtrendek jönnek-mennek, de a klasszikus fehér ágynemű, törölköző és asztalterítő sosem megy ki a divatból. Azonban ahhoz, hogy sokáig élvezhessük a különböző textíliák ragyogó fehérségét, fontos, hogy megfelelően kezeljük, tisztítsuk azokat. 

A fehér ruhák, textíliák mosása nem egyszerű, sajnos nagyon hamar fakóvá, sárgává válhatnak, ha nem megfelelően tisztítjuk őket. Az alábbiakban bemutatunk három mosási hibát, tévhitet, amit érdemes elfelejteni.

A fehér szín nem szín

Először is: a fehér nem a szín hiánya, hanem egy szín. A legtöbben azt hiszik, hogy a szövetek alapjáraton fehérek. De a fehér textíliák festett fehérek, és ugyanúgy elhalványulnak, mint bármilyen más szín.

Klóralapú fehérítő használata

Az első dolog, amit az emberek megtanulnak a mosásról, az az, hogy a fehérítő a leghatékonyabb módja annak, hogy a fehérek csillogóan tiszták legyenek. Azonban a fehérítő károsíthatja a szövetben lévő szálakat, és bár eltávolítja a foltokat, a mosott ruhadarabok sárgábbak lehetnek a várt fehérnél.

Forrás: Shutterstock

A legjobb módja annak, hogy fehér ágyneműket vagy törölközőket fehérítsünk és visszaállítsuk a színét,ha megsárgultak vagy elszíneződtek, az az, hogy beáztatjuk meleg vízbe mosóporral, és nátrium-alapú fehérítőt használunk.

Láthatatlan foltok figyelmen kívül hagyása

Nem minden folt jelenik meg azonnal a fehér szöveteken. Láthatatlan foltok, mint például naptej, fehérbor vagy ragasztó lehet, hogy nem látszanak azonnal a fehér bútorokon vagy törölközőkön, de valójában cukorral összefüggő foltok, és idővel karamellizálódnak. Ezért fordulhat elő az, hogy egy szalvéta vagy törölköző fehér lesz mosás után, és elrakod, majd a következő alkalommal sárgának látszik, amikor előveszed. Azért, hogy ezt elkerüld, fontos, hogy mindig előkezeljük vagy kezeljük a fehér ágyneműket, ha tudjuk, hogy rájuk ömlött valami, még akkor is, ha nem látjuk a foltokat - írja a lifehacker.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.