Három szuper menstruációs app, amivel nyomon követheted a ciklusodat

Forrás: Science Photo Library via AFP/PEAKSTOCK / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Peakstock / Science Photo Librar -
menstruációs naptár premens2023 ciklus
A ciklus követése nem csak annyit jelent, hogy tudjuk, mikor érkezik a következő vérzés: ha alaposan dokumentálunk, nagyon sok mindent megtudhatunk magunkról és a testünkről. Ehhez ma már több telefonos applikáció is segítséget nyújt. Megmutatjuk a kedvenceinket.

Clover – magyar nyelven is

A Clover egy ingyenes menstruációs app, amelyet magyar nyelven is használhatsz. Naptár és kalkulátor is van benne, hogy pontosan nyomon tudjuk követni a vérzéseket. Ellenőrizhetjük a rendellenes menstruációs időszakokat, megadhatjuk a PMS-tüneteket, a vér és a hüvelyváladék mennyiségét, minőségét, feljegyezhetjük a hangulatingadozásokat. Emlékeztet arra, ha meg kellene jönnie, és arra is, amikor vége kellene, hogy legyen a menstruációnak, így azonnal fény derül arra, ha valami a megszokottól eltér. A Clover fizetős, extra szolgáltatása, hogy egészségügyi jelentést készít az adatok alapján, amit le tudunk tölteni, és megmutathatjuk az orvosunknak.

A menstruációs appokkal tudod legkönnyebben nyomon követni a ciklusodat Forrás: Science Photo Library via AFP/PEAKSTOCK / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Peakstock / Science Photo Librar

Clue Period Tracker

A Clue is ingyenes, a Clue Plusra kell csak előfizetni. Utóbbi abban ad többet, hogy egészséggel kapcsolatos tartalmakhoz férünk hozzá, és egy terhesség is nyomon követhető vele, nem csak a ciklus.
Az app többféle beállításban is mutatja, hol tartunk éppen a ciklusunkban: választhatunk naptárnézetet vagy kördiagramot is, kinek mi a kényelmes. Kiszámítja és jelzi, mikor kezdődik a PMS időszaka, mikor van ovuláció, és azt is mutatja, mely napokon termékeny a felhasználó. A menstruáció idején kívül egy csomó mindent feljegyezhetünk a Clue-ba, tényleg szinte mindenre gondoltak a készítők. Megadhatjuk, mikor görcsöltünk vagy éreztünk mellfeszülést, hangulatingadozást, feljegyezhetjük a testhőmérsékletünket, de azt is, hogy mikor szexeltünk vagy sportoltunk. Az app a felvitt adatokból elemzést is készít, amiből láthatjuk, mi segítette vagy rontotta az állapotunkat.

Flo menstruációs naptár

A Flo menstruációs naptár, ovulációs és terhességi kalkulátor is egyben, ami pontos és megbízható előrejelzéseket ad a havivérzésről, a peteérésről és a termékeny napokról. Ez volt az első olyan alkalmazás, ami tanult a felvitt adatokból. Ezzel az appal is kiszámíthatjuk a következő menstruáció időpontját, a PMS-tünetek kezdetét, de megmutatja a szülés időpontját is. Feljegyezhetünk itt is rengeteg dolgot, a kedélyállapottól kezdve a görcsök időpontjáig, sőt azt is, mikor kívántuk meg a szexet. A beadott infók alapján a Flo jelzi, hogy várhatóan milyen lesz a következő ciklusunk, ehhez igazíthatjuk a programjainkat, meglepetések nélkül. Az alkalmazás előnye, hogy kiegészítették egy életmód- és fitnesz-trackerrel is.

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária Bt. támogatta.

Hirdetés

A Premens vény nélkül kapható barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.