Jó árak és a nyár. Párba állítható ez a két fogalom?

Forrás: pexels -
spórolás PR cikk ruha termék bolt
Évszakváltáskor, amikor eltesszük az elmúlt évszak ruhadarabjait és elővesszük az új negyedévét, gyakran elgondolkozhatunk azon, van-e keretünk egy új göncöt venni. Ha valóban szükség van egy új darabra, érdemes körülnézni, mit hol szerezzünk be. Nézzünk szét az interneten, nézzük meg az akciós darabokat, néha megdöbbentő árakat fedezhetünk fel. Hogy mikor és hogyan?
Forrás: pexels

Vágyunk az újra, a szép dolgokra. Pénztárcánk viszont egyre alacsonyabb értékkel bíró papírlapokat és érméket hordoz magában. Megtehetjük-e, hogy minden nyarat új ruhatárral várunk? Valójában igen. S nem kell lottónyereményben bízni, megvannak a mindennapok trükkjei, amivel elkülöníthetünk egy kisebb pénzösszeget. Nem kell kőgazdagnak lenni ahhoz, hogy megújítsuk ruhatárunkat.

Ahelyett, hogy a nem létező lottó nyereményünk elköltésén gondolkoznánk, legyünk kicsit “földhöz ragadtabbak” és nézzük meg, hogy mivel lehet kicsi összegekben spórolni!

Vásároljunk szezonon kívül! Miután összeírtuk, hogy mire van szükségünk valójában, mi hiányzik a ruhatárunkból (természetesen egy alapos szanálást végezve előtte), kezdjünk el kutakodni. Vegyünk példának egy télikabátot. Milyen színűt szeretnénk? Milyen fazonút? Mennyire legyen vastag? Mekkora összeget tudunk áldozni rá? Ezekben a kérdésekben segítségünkre lehet, ha tisztában vagyunk azzal, milyen színek állnak nekünk jól, és milyen fazonok előnyösek számunkra. Annak érdekében, hogy ennek utána járjunk, számos forrás elérhető az interneten.

Miután ezeket a kérdéseket alaposan körbejártuk, jöhet az online és “offline” keresgélés. Online az árgép.hu segítségével könnyedén össze tudjuk hasonlítani, hogy az adott ruha melyik boltban mennyibe kerül. Összehasonlításkor érdemes megnézni a különböző boltok online kínálatát, mint például a Pepco újságját. Ezenkívül még ideális hely lehet a Vinted és a különböző, ruhákra szakosodott Facebook csoportok. Utóbbiakban akár magunk is írhatunk egy bejegyzést, hogy milyen terméket keresünk pontosan. Szerencsés helyzetben az eladók maguk jelentkeznek a termékeikkel, amikből könnyen tudunk válogatni.

Ezeken kívül érdemes még a boltok kínálatát is végig böngészni, különösen az akciós részlegre helyezve a hangsúlyt. Szezon végén akár komoly kedvezménnyel juthatunk hozzá kiszemelt darabokhoz. Ekkor viszont számolnunk kell azzal, hogy a méretek közül nem biztos, hogy olyan széles kínálatban tudunk választani, mint mondjuk amikor újonnan érkezik a termék az üzletbe.

A nyári termékekkel (például a vízi játékokkal, matracokkal) hasonló módszer mentén járhatunk el. Ősszel jobb áron kaphatunk nyári dolgokat, amiket a következő nyáron alkalmazásba vehetünk.

Esetleg megkérdezhetjük kisgyermekes ismerőseinket, hogy nekik nincsen-e játékszerük, amitől éppen megválnának.

Egy háztartásban állandó kiadásikategória az élelmiszer, és higgyük el, meg lehet takarítani ezek gondos megvásárlásával egy érezhető összeget. A fentebb említett online katalógusokat lapozgatva előre meg tudjuk tekinteni, hogy melyik terméknek melyik boltban akciós az ára, és összességében milyen átlagárral érdemes számolni. Ilyenkor figyelembe vehetjük azt, hogy az akciós termékekből egy kisebb mennyiséget felhalmozunk, és amit kell/lehet, eltesszük a fagyasztóba. Ezeket pedig később a szavatossági időt figyelembe véve gond nélkül fel tudjuk használni. Az akcióvadászat hátránya az, hogy ezeket a termékeket a szemfülesebb vásárlók hamarabb elvihetik, és nem marad nekünk ilyenkor már semmi.

Összességében a pénz spórolás egyik fontos alapköve a tudatosság! Törekedjünk arra, hogy ezt beépítsük a mindennapjainkba annak érdekében, hogy megkönnyítsük a saját dolgunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.