Varnus Xavér öccse elvesztéséről vallott: "A halála mérhetetlen igazságtalanságot hordoz magában"

Forrás: Origo -
halál Ádám Varnus Xavér Kanada
A népszerű és világszerte elismert magyar orgonaművész júniusban veszítette el a testvérét. Ádám nem szenvedett semmilyen betegségben, így váratlan halálhíre teljesen letaglózta a családot. 

Varnus Xavér pont Kanadában tartózkodott, amikor megtudta, hogy az öccse elhunyt. A zenész azonnal repülőre szállt és hazautazott, hogy édesanyja mellett lehessen. A testvérek nagyon jól ismerték és szerették is egymást, ezért a fájdalom elviselhetetlen Xavér számára. A zenész korábban maga árulta el, hogy öccsének halálát egy falat okozta.

"Ádám öcsém halála mérhetetlen igazságtalanságot hordoz magában. Evés közben fulladt meg és lépett át az örökkévalóságba, hátrahagyva gyermekeit, az édesanyánkat és engem"

- mesélte a Borsnak Xavér, aki tavaly év végén vásárolt meg egy mezőlaki templomot, amit elhunyt öccse után Varnus Ádám Emlékteremnek nevezett el.

Story gála Varnus Xavér Forrás: Origo

"Idén január elsején, ha csak negyedórára is, de éreztem, hogy figyel és rajta tartja kezét az életünkön. Az év első percében nyitottuk meg a jegyeladásokat az első három koncertre. Én tizenhét perc múlva felnéztem az oldalra és döbbenten tapasztaltam, hogy minden jegy elkelt. Hihetem, hogy Bach, vagy személyem sarkallta a zeneszerető és értő közönséget a gyors reagálásra, de jobban esik a lelkemnek, ha azt gondolom, Ádám keze volt a dologban a szebb világból, ahonnan figyel minket" - tette hozzá.

A zongoraművész többek között azt is elárulta a lapnak, hogy miért tölti minden nyarát Európán kívül.

"A kor ugyan tényleg csak egy szám, de ettől függetlenül üzen valamit a viselőjének, jelesül nekem. Mégpedig azt, hogy már nem mindent visel olyan ifjonti hévvel a szervezetem, mint az özönvíz előtt.

Például Európa jól észlelhető éghajlatváltozását nem tolerálom túl jól, vagyis jobb nekem, ha elmenekülök a nyári kánikula elől. Ez a döntés persze érinti édesanyámat is, hiszen a családunkat ért tragédia, vagyis az öcsém halála óta ő velem él. Az ő szervezetét pedig fokozottan megviselné az embertelen kánikula. Szóval a hőség elől menekültem Kanadába, ha úgy tetszik"

- magyarázta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.