Megdöbbentette az embereket az, hányszor kellene zuhanyozni egy héten a bőrgyógyászok szerint

Forrás: Thinkstockphotos -
bőrgyógyász alkalom fürdés mosdás zuhanyozás
Nem mindenhol ragaszkodnak a mindennapos zuhanyzáshoz, fürdéshez, de van-e olyan, hogy túlságosan sokszor mosakodsz? Egyes bőrgyógyászok szerint igen. 

Az, hogy ki ragaszkodik a mindennapos mosdáshoz, attól is függ, hogy milyen életmódot folytat. Aki fizikai munkát végez, vagy miden nap sportol, annak határozottan előnyösebb, ha a nap végén lezuhanyzik, míg azok esetében, akik egy légkondis irodában ülnek, nem annyira felháborító, ha egy-egy nap kimarad. De létezik-e olyan, hogy túlságosan sok zuhanyzás? Egyes bőrgyógyászok szerint igen.

Párás helyen óvatosan szellentsünk! Forrás: Thinkstockphotos

A témáról az Egyesült Államokban, a Today nevű tévéműsorban beszélgettek, ott derült ki, hogy egyes bőrgyógyászok szerint elegendő hetente 2 vagy 3 alkalommal lefürdeni, a szakemberek szerint a túl sok zuhanyozás ugyanis olyan bőrproblémákhoz vezethet, mint a száraz bőr és az ekcéma. Ez az eredmény megdöbbentette a műsorvezetőket, de a nézőket is, sőt, több ismert bőrgyógyász is megosztotta a véleményét: egyikük sem ért egyet ezzel - Ladbible.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.