Gyászol a filmvilág: súlyos betegség után elhunyt a Dallas atyja

Dallas David Jacobs
84 éves korában, súlyos betegség következtében elhunyt David Jacobs, több népszerű szappanopera alkotója. 

Jacobs, aki éveken át küzdött az Alzheimer-kórral, vasárnap halt meg egy burbanki kórházban, halálhírét fia, Aaron erősítette meg.

David Jacobs Forrás: Photo by Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Jacobs alkotta meg az eredeti Dallas című szappanoperát, amelyet 14 évadon keresztül sugároztak 1978 és 1991 között, de a nevéhez fűződik az azonos című, 2012 és 2014 között futó reboot sorozat is. Ő volt a „Dallas" spinoff sorozata, a„Knots Landing" alkotója is, amely 1979-ben debütált, és 1993-ig 14 évadon keresztül volt látható a televíziós csatornákon - írja a Variety.

Még számos nagy sikerű sorozat - például a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai - és több könyv fűződik Jacobs nevéhez, akit gyermekei, Aaron és Molly, valamint felesége, Diana, illetve Albyn Hall, a Lynne Olianskyval kötött korábbi házasságából született lánya és unokái, Riley és Georgia gyászol.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.