Öltöztesd fel az ablakaidat! 3 ötlet függönyre, amivel feldobhatod az otthonodat

Forrás: Shutterstock/New Africa -
készítés méteráru magazin dekoráció függöny
Ha téged is érdekel a lakberendezés, szívesen díszíted az otthonod, de a föggönyöket illetően tanácstalan vagy, akkor a cikkünk neked szól! Ötleteinkkel te is könnyedén feldobhatod a megunt drapériákat.

Bájos tüllszegély


Ha szereted a babaházakat, és a kislányos stílust, akkor csodás dekoráció lehet egy olyan függöny, aminek a szegélyén kis tüllréteg díszeleg. Ezt mi magunk is elkészíthetjük, ha van otthon varrógépünk. A megunt függönyből vágjunk le annyit, amennyit szeretnénk, és toldjuk meg a tüllréteggel.

Forrás: Shutterstock/Dmitry Tkachuk

Kézzel festett bambuszfüggönyök


A vékony pálcikákból álló, rolóként is használható bambuszfüggönyöket olyan színűre vagy mintájúra feshetjük, amilyenre csak szeretnénk. Kössük össze a szálak végjeit, hogy a pálcikák ne mozduljanak el egymástól, így lesz szép a végeredmény.

Használhatunk festékszórót vagy vízfestéket, a fán az is szépen megmarad.


Csillogó, színes gyöngyök


Igazán különlegessé varázsolhatjuk a függönyöket, ha színes üveggyöngyöket varrunk fel rájuk. A szegélyeket is díszíthetjük így, de hosszában is felvarrhatjuk őket. Bármelyik hobbi boltban vásárolhatunk olyan kövecskéket, melyeket ékszerek készítéséhez is használnak. Érdemes ezek közül választani a projekthez, mert könnyen felvarrhatók.

Forrás: Shutterstock/Haelen Haagen

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.