Nem mindegy, hogyan tárolod a hagymát: így akár egy évig is elállhat

Forrás: Thinkstock -
hagyma hűtőszekrény tárolás pince
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan a hagymát hűtőszekrényben tárolják, ám az eltarthatósági idő meghosszabbítása érdekében érdemes száraz, sötét helyre, például garázsba vagy pincébe helyezni.

A hagyma tárolásával kapcsolatban az egyik legfontosabb szabály, hogy soha ne tartsuk lezárt műanyagzacskóban, mert a nedvesség miatt hamar penészes lehet. A legjobb, ha kosárban vagy hálós zacskóban tároljuk, mert ezekben szellőzik.

Ha ezek közül egyiksem áll a rendelkezésünkre, akkor használjunk egy régi harisnyanadrágot. Az egyik szárába tegyünk bele néhány hagymát, majd kössünk rá egy csomót, aztán újabb adag hagyma jöhet, majd újabb csomó és újra hagyma. A végén az egészet könnyen fel is köthetjük, úgy egyszerűbb a tárolása.

Ezeket az ételeket soha nem szabadna a hűtőbe tenni hagyma Forrás: Thinkstock

Ami a hagyma eltarthatóságát illeti, ha -1 és 10 Celsius fok közötti hőmérsékleten tároljuk, akkor akár egy évig is eláll. Ellenkező esetben néhány hétig marad csak friss.

Fogadjunk, hogy te sem így aprítod a hagymát! - Mutatunk egy gyors és sírásmentes módszert

A legjobb ha garázsban, pincében tároljuk, a hűtő akkor jöhet a képbe, ha nincs más lehetőségünk - írja az Express.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.