A kenyérpirító sokoldalúbb, mint gondolnád: mást is süthetsz benne

Forrás: Shutterstock -
zöldségpogácsa kenyérpirító krumpli szendvics kenyérszelet
Bár a kenyérpirítóba többnyire tényleg kenyér kerül, nem csak erre jó. Van még jónéhány dolog, amit meg tudsz sütni benne gyorsan és egyszerűen. Nézzünk ezek közül párat! 

Nem csupán szelet kenyeret, de szendvicset is beletehetsz a kenyérpirítóba. Ha két toastkenyér közé sajtot teszel és úgy sütöd meg, szupergyorsan elkészül a reggelid vagy vacsorád. A pirítóba tehetsz zöldségpogácsát is, amely sokkal kevesebb koszt, maszatot hagy maga után, mint egy húspogácsa, ugyanis nem zsíros. Bátran tedd be a készülékbe, a végeredmény egyenletesen átsült finomság lesz.

A kenyérpirító alkalmas hagymakarikák és sült krumpli "újjáélesztéséhez" is, de a tortillalapokat is megsütheted benne - tanácsolja a Vidékíze.

Forrás: Shutterstock

Ha azonban a klasszikus módon használnád a kenyérpirítódat, akkor sem mindegy, hogyan. Hibátlan pirítóst készíteni nem is olyan egyszerű, mint gondolod: hol túlságosan megsül, hol nem lesz teljesen ropogós a kenyérszelet. Persze ezt azért ki lehet tapasztalni, és előbb-utóbb mindenki el tudja készíteni a saját maga számára tökéletes pirított kenyeret. Azonban ha hiszed, ha nem, a tökéletes pirítósnak is van receptje, mégpedig a következő. Egy korábbi kutatás során egy hét alatt 2000 szelet kenyeret pirítottak meg, hogy megvizsgálják, mennyi idő, milyen teljesítmény és hőfok kell a lehető legfinomabb, legtetszetősebb sült kenyérszelet elkészítéséhez. Arra jutottak, hogy a tökéletes pirítós aranyszínű, belül puha, kívül pedig tizenkétszer ropogósabb. S hogy mi kell ahhoz, hogy ezt az eredményt elérjük? Egy 900 W teljesítményű, hatfokozatú kenyérpirító, amelynek ötös fokozatán a kenyérszeleteket 216 másodpercig, azaz 3,6 percig kell pirítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.