A legjobb és leggyorsabb módszer a hajkefe tisztítására: pár perc alatt meg is van - Videó

sampon hajszál hajmosás sörte tisztítás
Olykor a hajmosásra is nehezen vesszük rá magunkat, nem hogy a hajkefék megtisztítására. Pedig minél több hajszál gyűlik össze bennük, annál nehezebb dolgunk van és annál több bajunk lehet a használatából. 

Egy piszkos hajkefe nem csupán gusztustalan, de rengeteg baktériumot, hajápolási szert és elhalt bőrt is találunk rajta, ami aztán a fejbőr különböző problémáihoz vezethet.

Ha nem tiszta hajkefét használunk, a baktériumok, gombák, hámsejtek hajhulláshoz is vezethetnek. Forrás: Shutterstock

Egy Melissa Maker nevű youtuber videójában - amit az Express szúrt ki - most megosztott egy villámgyors trükköt a hajkefe tisztításához, amelyhez egy tollra, ollóra, fogkefére, egy kis tálra és samponra lesz szükség.

Megmutatta, hogy a legpraktikusabb először egy tollal fellazítani a sörték aljára tapad hajszálakat, majd ha megvagyunk, egy ollóval vágjuk el azokat, mielőtt az összes hajat kihúznánk belőle. Öntsünk meleg vizet egy tálba, és keverjünk hozzá a sampont. Forgassük meg a fogkefét a habos vízben, és dörzsöljük a hajkefét a fogkefével néhány percig. Kész is van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.