Egyetlen csípés gyilkos betegséggel fertőzte meg a férfit: sorra álltak le a szervei

Forrás: Shutterstcok -
betegség izomfájdalom tífusz szeptikus sokk
Az orvosok megdöbbenve fedezték fel, hogy egyetlen csípés gyilkos betegséggel fertőzte meg a férit, aki szeptikus sokkot kapott, kezeit amputálni kellett.

"Egyszer vagy kétszer majdnem meghalt" - mondta 35 éves Michael Kohlhof bátyja testvéréről. A férfit júniusban szállították kórházba Texas államban, miután influenzaszerű tüneteket, köztük gyomorrontást és lázat produkált. Néhány órával később azonban rohamosan leromlott az állapota, ezért az intenzív osztályra szállították.

Másnapra Michael szervei sorra kezdtek leállni, mivel szeptikus sokkot kapott. Szerencsére az orvosoknak sikerült életben tartaniuk a férfit, antibiotikumokat kapott és lélegeztetőgépre kötötték. "Aggódtak amiatt, hogy agyhalott lesz" - tette hozzá a bátyja.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstcok

A következő hetekben amputálni kellett Michael lábujjait, a kezeit az alkarjáig, és a lábából is levágtak a szepszis szövődményeként kialakult szövetelhalás miatt. Az orvosok ekkorra fedezték fel, hogy a férfi válságos állapotát tífusz okozza, amely egy tetvek, bolhák vagy atkák által terjesztett fertőzés.

"Egyetlen bolha harapásának az áldozata lett, súlyos, traumatikus és elképzelhetetlen következményekkel" - olvasható a férfi adománygyűjtő oldalán.

Michael nem mutatott kóros tüneteket a diagnózist megelőző hetekben, bár fáradtnak érezte magát. A tífusz tünetei közé tartozik a láz és a hidegrázás, a test- és izomfájdalmak, az étvágytalanság és a hányás. Ha nem kezelik, súlyos megbetegedéseket és egy vagy több szerv károsodását okozhatja, beleértve a májat, a vesét, a szívet, a tüdőt és az agyat - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.