Nincs többé ragacsos nokedlis tál: készíts "varázsport" és mosogass gyorsan

Forrás: Zirig Árpád/Táfelspicc -
nokedli praktika köret tésztamaradvány edény
A nokedlit a legtöbben szeretjük, de mégis ritkábban fogyasztjuk, mert sem a szaggatás, sem a ragacsos edény elmosása nem túl jó szórakozás. Íme egy praktika, amivel gyorsabban eltüntethető a tésztamaradvány a tálból. 

Szórj 1-2 evőkanál konyhasót a tálba és dörzsiszivaccsal szedd le a tésztamaradékot. Nem lesz nehéz dolgod, ugyanis a só hatására a tál falán lévő tésztamaradék szinte azonnal lejön. Ha ezzel megvagy, töröld át a felületet: meglátod, úgy működik a só, mint valami varázspor és még áztatnod se kell az edényt - írja a tuti tippet a Ripost.

A tojásos nokedli gyors és olcsó étel, rádásul fejes salátával szinte mindenki szereti. Forrás: Zirig Árpád/Táfelspicc

A nokedli vagy más néven galuska a magyaros ételek, pörköltök egyik legjobb körete, az elkészítése tájegységenként, de háztartásonként is eltérő lehet, de az arányokra mindenképp oda kell figyelni. A legjobb, ha 30 dkg liszthez 1 db tojást adjunk, így nem lesz se túl kemény, se túl lágy a tészta. Miután kiszaggattuk, kifőztük, forgassuk meg zsiradékban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.