Olimpikonjaink, akik az anyaságban is kiteljesedtek: "Anyaként is lehet világraszólót alkotni"

Forrás: Nemzeti Sport/Nemzeti SportMediaworks Hungary Zrt/Árvai Károly -
gyermekvállalás szülés sportoló magazin
Hírnév, siker, motiváció és kitartás? Mindez jelen van az élsportolók életében, ám a nők esetében hiányozhat még valami. Vagy inkább valaki? A gyermekvállalás ugyanolyan fontos számukra is.

Bizonyára nagy lemondással jár, ha egy élsportoló vagy világbajnok sportoló a babázás mellett dönt. Nem csak a munkájáról, de egy teljes életformáról kell lemondania és félretenni hivatását, szenvedélyét egy csöppség miatt. A legtöbb nő életében azonban eljön az az életszakasz, amikor mindennél jobban vágyik egy kisbabára. Nincs ez másképp a sportolóknál sem.

"Már most nagyon szeretünk Layber-Gelencsér Kamília"

Megszületett a napokban Hosszú Katinka kislánya, Kamília. A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszónő a közösségi média oldalán osztotta meg az örömhírt. Iron Lady egy darabig biztosan babázni fog és hátrébb szorul az élmezőnyből, de állítása szerint nem végleg:

"Isten hozott, Mila!"

Kozák Danuta, hatszoros olimpiai bajnok, kajakos életébe másodjára is beköszöntött a boldogság. Első gyermeke, Zora 2017. június közepén érkezett, míg második lányának, Milának márciusban adott életet. Két gyermeke között talán még ő sem gondolta volna, hogy visszatér az élmezőnybe, kitartásának köszönhetően, azonban továbbra is halmozta a sikereket. Az M4 Sportnak büszkén nyilatkozott:

Ez is sport: kergetni az ikreket

Szász-Kovács Emese a sportolás helyett inkább ikergyermekeire és családjára fókuszál. A sportolót a vívószakosztály elnökévé választották, miután végett vetett sikerekben gazdag páyafutásának.

A gyermekei 2019 augusztusában születtek, bár csak 2 évvel később hagyta el a mezőnyt. Élete jócskán megváltozott, de megnyilatkozásaiban hangsúlyozta: a döntést így, pályafutása végén nem volt nehéz meghoznia, két gyermekének érkezése pedig mindent megváltoztatott.

A családdal teljesedett ki az élete

Egerszegi Krisztina, az ötszörös olimpiai, kétszeres világ- és kilencszeres Európa-bajnok az 1996-os atlantai olimpia után vonult vissza a versenysporttól. Három gyermeke született, Bálint, Barnabás és Zille. Gyakran hangsúlyozza, hogy tökéletesen kiegyensúlyozott életet él; kisgyerekkori álma volt, hogy egyszer feleség és családanya lehessen.

Egerszegi Krisztina Forrás: Nemzeti Sport/Nemzeti SportMediaworks Hungary Zrt/Árvai Károly

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.