Egyszerű trükkök segíthetnek, hogy csíkmentes legyen az ablak és az összes üvegfelület

Forrás: Shutterstock -
ablak törlőkendő üvegfelület tisztítás
Az üvegfelületek, ablakok tisztítása nem a legkedveltebb feladat a házimunkák közül. Időigényes és hiába figyelünk oda, nehéz elérni, hogy csíkmentes legyen a felület. Egy szakértő most elárulta, hogyan érhetjük el viszonylag egyszerűen, hogy makulátlan legyen az üvegfelület.

John Cuts megérti, hogy nagyon bosszús és frusztráló lehet órákat tölteni takarítással úgy, hogy a végeredmény ujjlenyomatos és csíkos lesz.

A szakértő szerint az első és legfontosabb, hogy megtanuljuk, a különböző típusú üvegfelületeket eltérő módon kell tisztítani a makulátlan felület eléréséhez.

"Az olyan tárgyakat, mint például egy olajfröccsenés a konyhában, előnyös, ha házi készítésű fehér ecetes oldattal tisztítjuk, míg a fürdőszobai tükröket először meleg, univerzális törlőkendővel kell megtisztítani, majd mikroszálas anyaggal áttörölni a vízcseppek, foltok eltávolítása érdekében" - magyarázza Cuts.

Makulátlan üvegfelüleltre vágysz? Íme néhány egyszerű trükk, amivel búcsút inthetsz a makacs szennyeződéseknek Forrás: Shutterstock

1. Fürdőszoba tükrök

A fürdőszobai tükrök tisztítása egy kétlépcsős folyamat, ahogy a szakértő is nyilatkozta. Az első lépés mindig az, hogy a különféle szennyeződéseket és nyomokat egy törlőkendővel eltávolítjuk a tükörröl. Majd egy mikroszálas kendővel körkörös mozdulatokkal letöröljük a csíkokat.

2. Üvegfelületek

Az ujjlenyomatokat, ragacsos nyomokat a leghatékonyabban izopropil-alkohol távolítja el az üvegfelületekről. Ezt követően mikroszálas kendővel töröljük át az egészet, hogy ne maradjon nyom.

3. Ablakok

Először egy mikroszálas kendővel töröljük át az ablakokat, hogy megszabaduljunk a porszemcséktől. Ezután jöhet az ablaktisztító, ehhez érdemes egy szórófejes ablakpucolót használni. Fújjunk az ablaküveg mindkét oldalára tisztítószert, majd egy törlőkendővel mossuk le az ablakot. Végül egy száraz ronggyal töröljük át a felületet.

Először egy mikroszálas kendővel töröljük át az ablakokat Forrás: Shutterstock

5. Képernyő

A képernyők tisztításakor kerüljük a vízhasználatot, elkerülve ezzel, hogy tönkremenjen az elektronikai eszköz. Az antibakteriális törlőkendők ideális megoldást jelentenek, mivel eltávolítják a csíkokat, a baktériumokat és nem teszik tönkre a vezetékeket.

6. Kültéri üvegbútorok

Használjon szappanos vizet és némi világos ecetet, hogy megszabaduljon minden szennyeződéstől. Érdemes hetente egyszer megtisztítani a felületet és mikor nem használjuk az adott bútort, valamivel letakarni, hogy addig se porosodjon, koszolódjon - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.