Szívszorító üzenetben emlékezett meg II. Erzsébetről III. Károly király: egy éve távozott az élők sorából

Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool
Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool -
királyi család II. Erzsébet halála évforduló III. Károly király
A néhai brit uralkodót hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében tavaly szeptember 8-án érte a halál Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. Halálának évfordulója alkalmából szívszorító üzenetben emlékezett meg róla fia, III. Károly. 

A néhai brit uralkodót hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében érte a halál Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. Halálának pillanatától elsőszülött fia, Károly a trónörökös az Egyesült Királyság uralkodója III. Károly néven.

A néhai uralkodó halálának első évfordulója alkalmából fia egy megható üzenetben emlékezett meg édesanyjáról.

Szívszorító üzenettel emlékezett meg II. Erzsébet haláláról III. Károly király: egy éve távozott az élők sorából Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool

"Őfelsége halálának és uralkodásom első évfordulója alkalmából nagy szeretettel emlékezünk vissza hosszú életére, odaadó szolgálatára és mindarra, amit oly sokunk számára jelentett. Én is nagyon hálás vagyok azért a szeretetért és támogatásért, amelyet ebben az évben a feleségem és jómagam iránt tanúsítottak, miközben minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy mindannyiukk szolgálatára álljunk."

Az üzenethez a király személyesen választotta ki néhai édesanyja képét a királyi család archívumából az évforduló alkalmából - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.