Belőlem csak egy van! - Kisiskolások pólóin üzen a rendőrség

Forrás: Vaszko Viktor / Police.hu -
általános iskola iskolakezdés rendőrség biztonság közlekedés
A fővárosi rendőrök a kisiskolások pólóin olvasható felirattal is arra kérik az autósokat, hogy fokozottan vigyázzanak a gyerekekre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a polgárőrség egész szeptemberben fokozott jelenléttel segítik a közlekedést a forgalmas iskolák, óvodák környékén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy zuglói általános iskola tanévnyitóján hívta fel a gyerekek, szüleik és tanáraik figyelmét a biztonságos közlekedésre. A tanítási idő kezdetén és végén a rendőrök és polgárőrök elsősorban arra ügyelnek, hogy a gyerekek biztonságosan tudjanak átkelni a forgalmas úttesteken. A fő cél a balesetek megelőzése és a forgalom zavartalanságának biztosítása, de az egyenruhások minden közlekedési szabályszegés esetén intézkedni fognak.

Belőlem csak egy van! - Kisiskolások pólóin üzen a rendőrség Forrás: Vaszko Viktor / Police.hu


A Kaffka Margit Általános Iskola tanévnyitóján a rendőrök több fontos közlekedésbiztonsági tanácsot mondtak el a szülőknek és a gyerekeknek:

  • Ha autóval viszik gyermeküket iskolába, mutassanak példát azzal, hogy bekötik a biztonsági övet, és gyermeküktől is követeljék meg ugyanezt.
  • Időben induljanak el, figyelembe véve az ilyenkor megnövekvő forgalmat.
  • Ha a kisebb gyerek tömegközlekedéssel vagy gyalog megy iskolába, eleinte kísérjék el, gyakorolják be az útvonalat, és ismételjék át az alapvető közlekedési szabályokat.
  • A kézben tartott mobiltelefon használata járművezetés közben tilos, de a gyalogosok számára is veszélyes lehet, ha valaki az úttestre lépéskor belefeledkezik a készülékbe, vagy a zenétől nem hallja a közeledő autókat. Beszélje meg gyermekével, hogy ilyenkor tegye el a mobilt, és vegye ki a fülhallgatót!

A rendőrök külön felhívták a gyerekek figyelmét arra, hogy a zebrán menjenek át, és csak akkor, amikor zöld a jelzés. Az elsősök egy különleges pólót és egy kis ajándékcsomagot is kaptak a rendőröktől.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.