Havi 18 ezer forintból élt a fiatal nő egy éven keresztül: "Nehéz volt, de megérte"

lemondás pénz minimalista költségvetés Alexis Howard
Szigorú, 50 dolláros havi költségvetésből élt egy éven keresztül egy 28 éves nő San Franciscoban. Alexis Howard elhatározta, hogy csak ennyit fog kiadni a nem létfontosságú dolgokra. Olyan jól bánt a pénzzel, hogy volt olyan hónap, amikor nem is költötte el a teljes összeget.

A 28 éves nő elmondása szerint a sikere abban rejlett, hogy a pénzt apró örömökre és élményekre költötte.

"Amikor belekezdtem a kihívásba, tudtam, hogy a nyár lesz a legnehezebb évszak, amelyet végig kell vinnem. Szóval kissé meglepett, hogy pont júliusban sikerült egy kevés pénzt megtakarítanom"

- mondta Alexis. Hozzátette, az összeg nagy részét inkább a barátaira költötte, mintsem anyagias dolgokra.

"Ha arra koncentrál az ember, hogy mihez juthat hozzá, szemben azzal, hogy mihez nem, az segít elengedni olyan dolgokat, amelyekre valójában nincs is szükség. Nem kell lemondani a társasági életről, akkor sem, ha szűkös a költségvetés. A nevetés és az emlékek gyűjtése ingyen van, érdemes néha a fagylaltot választani egy drága étterem helyett" - magyarázta, majd hozzátette, az azért megkönnyítette a helyzetét, hogy az alapvető dolgok, mint áram, lakhatás, élelmiszer a rendelkezésére álltak.

@financiallybrave

♬ Ain't No Stoppin' Us Now - McFadden & Whitehead

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.