Kutatók megfejtették, mikor hal ki az emberiség - Új szuperkontinens hozhatja el az armageddont

Forrás: Shutterstock -
világvége szuperkontinens armageddon kihalás emberiség
Közeleg a világ vége — állapították meg brit tudósok, miután számítógépes klímamodelleket használtak annak előrejelzésére, hogy hogyan és mikor hal ki az emberi faj.

Kutatók felfedték azt a dátumot, amikor eljöhet a világvége, de ezzel együtt azt is elárulták, hogyan kerülhető el az armageddon. A Bristoli Egyetem tudósai azt számolták ki, hogy pontosan 250 millió éve van még az emberiségnek ezek a Földön. Soknak tűnik, de következtetéseik nem kecsegtetnek semmi jóval.

Az emberiség vesztét egy szuperkontinens kialakulása hozhatja el Forrás: Shutterstock

Dr. Alexander Farnsworth, a Bristoli Egyetem tudományos főmunkatársa azt állítja, hogy az embereket a folyamatosan növekvő hőmérséklet és a szélsőséges időjárás pusztítja el. A klíma felmelegedése elősegíti egy új szuperkontinens létrejöttét, valamint rengeteg vulkánkitörést okoz.

A kutató felhívta a figyelmet, van mód a folyamatok megállítására: meg kell szüntetni - vagy legalábbis minimalizálni - a fosszilis tüzelőanyagok használatát. A kutatásban résztvevő másik professzor, Benjamin Mills a Leedsi Egyetemről azt állította, hogy a fosszilis tüzelőanyagok használatának növelése egyértelműen felgyorsítja a folyamatot, ami az emberiség kihalásához vezet.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.