A mesterséges intelligencia megmutatta, hogy néznének ma ki a híres 27-es klub tagjai

Forrás: -- -
halál Janis Joplin Jim Morrison mesterséges intelligencia Amy Winehouse
A 27-esek klubjába azok a híres zenészek tartoznak, akik 27 éves korukban – legtöbbször rejtélyes körülmények között – távoztak az élők sorából. A mesterséges intelligencia segítségével most megnézhetjük, hogy a 27-es klub néhány tagja hogyan nézne ma ki.

A 27-esek klubja a rock & roll történetének legtragikusabb csapata. A kifejezés Kurt Cobain 1994-es halála után vált széles körben ismertté, bár a rajongók számára már az is feltűnő volt, amikor Jim Morrison, Janis Joplin, Brian Jones és Jimi Hendrix az 1970-es évek elején két éven belül hunytak el. A klubról Amy Winehouse korai halála után kezdtek el újra beszélni, ami bár leginkább zenészekhez kötődik, azóta kibővült pár fiatal színésszel is.

A mesterséges intelligenciának köszönhetően most megnézhetjük, hogy a 27-es klub néhány tagja, hogy nézne ki ma, 2023-ben - írja a Daily Star.

A mesterséges intelligencia megmutatta, hogy néznének ma ki a 27-es klub tagjai Forrás: --

Janis Joplin

A híres énekesnő pályafutása rövid, azonban emlékezetes: 1967-ben vált ismertté, utolsó albumát pedig halála után, 1971-ben adták ki. Igazi önsorsrontó életet élt, alkoholizmusa és kábítószerfüggősége teljesen tönkretette az egészségét, a pletykák szerint akár napi egy üveg whiskyt is megivott. 1970. október 4-én kábítószeradagolásban vesztette életét.

Kurt Cobain

Kurt Cobain, a Nirvana frontembere mindig is mániás depresszióval küzdött, ráadásul drogfüggő is volt, ami csak még mélyebbre sodorta. Az énekest 1994. április 5-én találták holtan seattle-i házában, egy puskával a testén, ekkor már 4 napja halott volt. A jelentések szerint drogos állapotban főbe lőtte magát, ami egyértelműen öngyilkosságra utal, a halála körül mégis rengeteg a bizonytalanság.

Amy Winehouse

A hatszoros Grammy-díjas angol énekesnő már gyermekkorában saját démonjaival küzdött, majd később drog- és alkoholproblémák kerítették hatalmába az ikont. Karrierje alig 27 éves korában, 2011-ben ért véget. Halála előtt rengeteget ivott, így az ok egyértelműen az alkoholmérgezés volt.

Jimi Hendrix

1970. szeptember 18-án a hajnali órákban Jimi épp Londonban tartózkodott a barátnőjénél, amikor bevett pár szem altatót. Barátnője a jegyzőkönyv szerint másnap 11:18-kor talált rá a saját hányásában fetrengő zenészre, de már hiába hívta a mentőket, nem tudták megmenteni. Az öngyilkosságot szinte azonnal kizárták, a rajongók azonban nem tudtak belenyugodni az értelmetlen halálba, sokan arra gyanakodtak, hogy a legendás gitárost meggyilkolták.

A mesterséges intelligenciának köszönhetően most megnézhetjük, hogy a 27-es klub néhány tagja, hogy nézne ki ma, 2023-ben. A képek megtekintéséhez kattints ide.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.