Az izgalmas gasztronómiai kaland kezdetét veszi: Debütált a Lidl új szakácskönyve

Forrás: Lidl -
kaland sorozat szakácskönyv Széll Tamás lidl
A Lidl novemberben debütált szakácskönyvsorozatának új kötete ismét izgalmas, különleges és motiváló receptekben bővelkedik. A Lidl Konyha házigazdája, Széll Tamás gyermekkori emlékeivel, személyes történeteivel színesíti meg az izgalmas fortélyokat, hagyományos tradíciókat és új fogásokat tartalmazó szakácskönyvet.

A Lidl Magyarország nagy népszerűségnek örvendő szakácskönyvsorozatának legújabb kötete jelent meg novemberben. A legelső kötete kilenc évvel ezelőtt debütált. A sikeres alkotás megálmodói azt szerették volna, hogy ezzel a szakácskönyvvel egy élmény legyen a főzés a háztartásokban és közelebb hozzák a családot, élvezettel készítsenek finomságokat. A sorozat több, mint hárommilliós példányszámmal büszkélkedhet, így egy sikertörténetnek számít a hazai gasztronómiában.
A kilencedik kötet, A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással címmel érhető el az áruházlánc digitális hűségprogramjának keretében november 27-től.

Széll Tamás személyes történeteivel színesítette a kötetet Forrás: Lidl

AJÁNDÉK SZAKÁCSKÖNYV AZ ÜNNEPEKRE

Használja minden vásárláskor a Lidl Plus applikációt. Ha még nincsen, töltse le és regisztráljon.

Vásároljon legalább 8000 forintért.

Aktiválja a Szakácskönyv pontvadászt és gyűjtsön össze hat pontot az applikációban.

Aktiválja szakácskönyvkuponját.

Olvassa be a digitális Lidl Plus kártyáját.

Kérje az ajándék szakácskönyvet a kasszánál.

Most az áruházakban hostessek is segítik a vásárlókat a Lidl Plus applikáció letöltésében és regisztrációban, hogy megszerezzék az ajándék szakácskönyvet.

Nézze meg a videót, hogyan lehet Öné a szakácskönyv.

„A tradíció mellett új fogásokat, izgalmas fortélyokat is tanulhatunk..."

Ízlésünkre az ételek terén leginkább édesanyánk, nagymamánk főztje van hatással, hiszen a gyermekkor ízei, otthoni hagyományaink alakítanak minket. Azonban, ne feledkezzünk meg azon élményeinkről sem, amelyeket életünk során tapasztalunk az ételek terén. Ezek azok az ízek, amelyeket utazásaink során vagy éttermekben, esetleg egy-egy barátnál, rokonnál ínyenccé tehetnek minket.

Éppen ezért szedte össze számunkra a Lidl Konyha házigazdája, a Michelin-csillagos séf, Széll Tamás kilencedik alkalommal is többek között azon recepteket, amelyek mindannyiunk számára ismertek lehetnek és nem hiányozhatnak a konyhánkból.

A szakácskönyvet pedig a séf gyermekkori emlékei, személyes történetei színesítik. Legyen szó a vidéki nagymama legjobb receptjeiről, a családi otthon fenséges ízeiről, egy jó pörköltről vagy az iskolai menza egy-egy jól ismert fogásásról, a kötet a tradíciók felé kalauzol minket, mindamellett, hogy az új fogásokra, fortélyokra is nagy hangsúlyt fektet.

Séftippek minden mennyiségben

A szakácskönyv receptjei a négy évszak mentén a szezonalitásra fókuszálnak, hiszen a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása mind fenntarthatósági, mind az egészségtudatosság szempontjából fontos és előnyös. A 48 szezonális recept között válogathatnak mind a kezdő, mind a haladó szakácsok.

Széll Tamás tippekkel is gazdagította a könyvet, melyek segítenek a garnélát konyhakész állapotra készíteni és iránymutatást adnak a fekete kagyló megtisztításához.

Egy-egy receptbe elmerülve az olvasó megtalálja a részletesen információkat is, többek között azt, hogy hány főre szólnak, mennyi az elkészítési idő, mennyi tápértéket tartalmaz az adott recept, illetve hogy milyen mentességi kategóriába tartozik. A nehézséget is jelölték a készítők és azt is, hogy módosíthatók-e ízlés szerint az arányok, így teljes mértékben olvasóbarát a kötet.

Praktikus tippeket és trükköket is tartalmaz a kötet Forrás: Lidl

Mennyei receptek és egy pohár finom bor? Naná!

Dr. Galló Nóra dietetikus szakértelmére hagyatkozva, az alapanyagokról és azok élettani hatásáról is szó van a könyvben. A szakértő hölgy praktikus tippjei megtalálhatóak a Lidl különböző felületein is. A már ismert és az új receptek mellé pedig a tökéletes borválasztásban Herczeg Ágnes, a Lidl borszakértője segít, aki 2000 óta kutatja a borok világát. Legyen szó egy hétköznapi estéről vagy egy ünnepi alkalomról, egy pohár minőségi bor sem hiányozhat az asztalról.

Akár a tradíciók, akár új fogások elkészítése közben saját hagyományokat is teremthetünk, melyeket generációról generációra továbbadhatunk, hozzájárulhatunk gyermekeink ízlés világához.

Az ajándék szakácskönyv limitált példányszámban készült

A Lidl Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan idén is a leghűségesebb vásárlóinak kíván kedveskedni az új könyvvel. Az ajándék szakácskönyv kereskedelmi forgalomba nem kerül, kizárólag és limitált példányszámban a Lidl digitális hűségprogramjában, a Lidl Plus applikáció használatával juthatnak hozzá a vásárlók 2023. november 27. és 2023. december 23. között a Szakácskönyv Pontvadász promóción keresztül. A vásárlások után járó pontgyűjtés is az applikációban történik, fizikai matrica kiadás és gyűjtés nincsen. Minden elköltött 8000 forint után jár egy pont az applikációban, melyből hatot kell összegyűjteni. Ezt követően aktiválható a kupon és kérhető az ajándék szakácskönyv a pénztárnál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.