Nagy hibát követsz el, ha reggelire banánt eszel: egy orvos elmagyarázta, miért

shutterstock -
étrended orvos banán reggeli
Azt tanították nekünk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, persze nem mindegy, hogy mit fogyasztunk: kiderült, hogy ha azt gondoltuk, hogy ilyenkor jó ötlet banánt enni, akkor tévedünk. Egy táplálkozási szakember elmagyarázta, miért rossz ötlet

A reggeli rohanás közepette rendkívül kényelmes előkapni egy banánt, hogy azt fogyasszuk el, de egy orvos szerint ez nagyon rossz ötlet. Ugyan ez a nap legfontosabb étkezése – legalábbis sokan így tartják –, nehéz lehet időt szakítani arra, hogy megfelelő táplálékot vegyünk ilyenkor magunkhoz, mégis nagyobb figyelmet kellene erre fordítanunk, ugyanis a napunk hátralévő része múlhat ezen. A banán pedig – habár egészségesnek tűnik – nem jó választás.

Ne banánt reggelizzünk shutterstock

„A banán tökéletes választásnak tűnik arra, hogy a reggeli rohanásban mégse maradjunk étkezés nélkül, de ha jobban megnézzük, rájövünk, hanem a legjobb megoldás, mert 25%-a cukor és mérsékelten savas. Gyors lendületet ad, de hamarosan fáradt leszünk, és éhesek" - mondta Dr. Daryl Gioffre táplálkozási szakértő.

Természetesen fontos, hogy a gyümölcsöt és zöldséget beépítsük az étrendedünkbe, vagyis ez nem jelenti azt, hogy soha ne együnk banánt. Csak ügyeljünk arra, hogy a banánt valami mással párosítsuk. Dr. Gioffre hozzátette: „Anélkül, hogy a reggeli banánt egészséges zsírokkal egyensúlyozzuk, a banán számos jótékony hatása elveszik, miközben a vércukorszint és a savasság megugrik."

Azt javasolja, hogy a banánt olyasvalamivel párosítsuk, amely semlegesíti a savat, és lelassítja a cukoranyagcserét, ami megakadályozza a vércukorszint kiugrását és az azt követő összeomlást - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.