Nehezen jön az ünnepi hangulat? Adunk néhány tippet

tippek család magazin hangulat adventi időszak
Szinte elröpült ez az év – újra itt az advent. Ha valaki úgy érzi, hogy nehezebben jön az ünnepi „flow”, annak adunk néhány tippet. Közös programok, sütés-főzés, meghitt környezet és természetesen az adventi koszorú... 

Adventkor a szívünk megtelik meghittséggel, szeretettel és így vagy úgy, de az ünnepi időszak körül forog minden gondolatunk. A belső béke megtalálása, az ajándékozás örömének átélése és a hit is fontos ilyenkor. Vegyünk észre minden csodát, ami megadatott számunkra és ami körülvesz minket ezekben a hetekben.

Mindehhez fontos a környezet is, amely inspirálólag hat...

Gyertyafény és illatok

Kialakíthatunk egy gyertyafényes sarkot otthonunkban, választhatunk hozzá olyan illatos gyertyákat – például fahéjast, vaníliást –, amelyek az ünnepi hangulatot erősítik.

Erősítsd az ünnepi hangulatot! Forrás: Thinkstock

Hangulatos zene

Készíthetünk adventi lejátszási listát kedvenc karácsonyi dalainkból vagy akár instrumentális zenékből. Ezek az érzelmeket keltő hangok segítenek a meghitt hangulat megteremtésében.

Gyertyafényes fürdő

Hozz létre egy kis wellness-élményt otthon gyertyafényes fürdővel! Adj a vízhez néhány csepp illóolajat vagy fürdősót, és élvezd az örömteli pillanatokat.

Éld át az élményt otthonodban is! Forrás: Shutterstock/Peopleimages.Com - Yuri A

Közös összeülések

Egy meleg ital, a közös baráti vagy családi beszélgetések, társasozások, filmezések garantáltan meghozzák a hangulatod!

Kreatív dekorációk

Meghitt hangulatot varázsolhat az is, ha saját dekorációkat, adventi koszorút készítesz vagy készítetek együtt szeretteiddel. Az együtt töltött idő felbecsülhetetlen.

Tippek a friss adventi koszorúhoz

♦ Fújjuk be rendszeresen vízzel
Sokan nem tudják, de az adventi koszorú sokkal tovább friss marad, ha rendszeresen vízzel permetezzük. Ellenkező esetben a fenyőágak hamar kiszáradnak, és potyogni kezdenek a tűlevelek. A művelethez megteszi egy pici, egyszerű szórófejes flakon, amivel a zöld részeket be tudjuk nedvesíteni. A díszeket, gyertyákat próbáljuk lehetőség szerint kerülni.

♦ Nem mindegy, hova tesszük
Az adventi koszorút soha ne tegyük a radiátor vagy más fűtőtest közelébe. Igen, tudjuk, hogy a kandallón csodásan mutat, de a meleg levegő hatására még gyorsabban kiszáradhat. Ha oda tudsz figyelni, és nagyon gondos vagy, akkor éjszakára hűvösre teheted a díszt, azzal teszed a lehető legjobbat.

♦ Nem mindegy, miből készül
Ha nem magad készíted az adventi koszorút, hanem boltban veszed meg, akkor olyat válassz, aminek a tűlevelei hosszúak és ritkábbak. A Nordmann- és a Nobilis-fenyő ágaiból készült koszorúk sokkal tovább bírják, mint a többi (fenyőfát is ezek közül érdemes választani), nem potyognak a tűlevelei. A lucfenyőből készült koszorúk olcsóbbak, de sokkal hamarabb tönkremennek.

Adventi kalendárium

Készíts személyre szabott, kreatív adventi kalendáriumot és ajándékozd meg vele szeretteidet – vagy akár saját magadat. Várjon rájuk minden nap egy kis üzenet vagy kedves meglepetés!

Minden napra egy kedves kis üzenet! Forrás: Shutterstock

Fotóalbumok nézegetése

Manapság már minden képet a telefonunkon nézünk meg. Hiszen az van kéznél... De mennyivel közelebb hoz bennünket egymáshoz, ha elmerülünk egy rég nem látott fotóalbum képei között, közös emlékeket felidézve?

A gyertyák színei

Az adventi koszorú gyertyáinak színeihez különböző jelentések társulnak. A keresztény hagyomány szerint a lila gyertyák jelentése – a hagyomány szerint az első, a második és a negyedik vasárnapon kerülnek meggyújtásra – sorrendben a hit, a remény és a szeretet. A rózsaszín gyertya, amelyet advent harmadik vasárnapján gyújtunk meg, az örömöt szimbolizálja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.