Megnövekedett autólopások miatt rettegnek a tulajok: így tartsd biztonságban a kocsidat olcsón

Forrás: Red Lemon Media -
megoldás tanácsok autólopás szakértő tolvajok
A Nemzeti Statisztikai Hivatal szerint havonta 10 500 autót lopnak el, az autósok egyre jobban aggódnak. Egy szakértő most azonban elárulta, hogy a járművezetők hogyan tarthatják biztonságban autójukat alacsony költséggel.

A Vantage Leasing gépjármű-finanszírozási vállalat felfedte, hogy az autósok miként tudják a legolcsóbban biztonságban tartani autójukat ezen a télen. Mivel a Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) szerint a gépjárműbűnözés minden idők legmagasabb szintjére emelkedett, és egyes márkáknál két év alatt 500 százalékkal nőtt a lopások száma, sok autós aggódik.

„Győződjünk meg róla, hogy járművünk dupla zárral van ellátva..."

Dan Cochrane, a Vantage Leasing munkatársa azonban elmondta, hogy a járművezetők megvédhetik járművüket a tolvajoktól, ha egy dolgot mindig megtesznek, mielőtt kiszállnak – derült ki az Express cikkéből.

Vegyük figyelembe az óvintézkedéseket! Forrás: Red Lemon Media

Sok jármű dupla zárrendszerrel rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a járművet a belső fogantyúk segítségével nyissák ki. Ennek a funkciónak az aktiválásával azok a tolvajok, akik az ablakokat betörve próbálják belülről kinyitni az ajtókat, nem tudnak bejutni.

A kerekek elfordítása úgy, hogy azok a járda felé nézzenek, szintén megakadályozhatja a jármű ellopását, így nehezebben tudnak elhajtani a bűnözők.

Egy biztonsági oszlop is hasznos lehet

Azoknak az autósoknak, akik aggódnak, hogy autójukat ellophatják, amikor otthon a felhajtón parkolnak, Dan azt tanácsolta, hogy fektessenek be egy biztonsági oszlopba.

A szakértő a biztonsági oszlopok elhelyezését is javasolja! Forrás: Zachary Kadolph / Unsplash

Van esély a visszaszerzésre

Végezetül Dan megjegyezte, hogy a járművezetők az ablakok maratásával és a menetlevél járműről való eltávolításával is megnehezíthetik a tolvajok számára az autó azonosságának elrejtését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.