Újra teljes életet él a 84 éves nő: ő a világon a legidősebb ember, aki bionikus művégtagot kapott

legidősebb ember bionikus kar Hero Arm művégtag
Daganatos beteség miatt vesztette el a jobb karját az idős asszony, aki addig aktív élete élt. Bionikus karjával visszatérhetett kedvenc hobbijaihoz, és a kutyáját is újra el tudja vinni sétálni. 

A 84 éves Christa Seubert mindig is nagyon aktív volt, szeretett kertészkedni, kézműveskedni, kerékpározni és sétáltatni a kiskutyáját, Charley-t. Ám daganatos betegség miatt amputálni kellett a jobb alkarját, ami nagyon megnehezítette a hétköznapjait.

Christa Seubert, bionikus művégtagot kapott Forrás: Hattie Ellis/ Open Bionics/ SWNS/Hattie Ellis/ Open Bionics/ SWNS/Hattie Ellis/ Open Bionics/ Swns

„Az egyszerű napi tevékenységek is kihívást jelentettek. Még azt is, hogy vágjak magamnak egy szelet kenyeret és megvajazzam” — mesélte az idős hölgy a The Sunnak.

De mindez megváltozott, amikor megkapta a brit Open Bionics cég Hero Arm nevű művégtagját.

Az APT Prothesen termékigazgatója, Mathias Stegemann, aki Christa új bionikus karját szerelte fel, elmondta, hogy azért ajánlotta az idős asszonynak a Hero Arm-ot, mert súlyra is könnyű és könnyen is használható.

A legidősebb ember a világon, aki bionikus kart kapott Forrás: Hattie Ellis/ Open Bionics/ SWNS/Hattie Ellis/ Open Bionics/ SWNS/Hattie Ellis/ Open Bionics/ Swns

Mindössze egy órával azután, hogy felszerelték új karját, a bionikus végtagnak hála Christa el tudta vinni sétlni kis edvencét, Charley-t, majd egy kávézóban megivott egy forró csokoládét, amit azelőtt, hogy az új bionikus kart megkapta volna, saját bevallása szerint nem tudott megtenni.

Azóta a 84 éves nagymama, aki a legidősebb ember a világon, aki bionikus kart kapott, visszatért a kedvenc szabadidős tevékenysgeihez és a művégtagnak köszönhetően ismét teljes életet élhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.