Harry hercegéken van a világ szeme: lépéseket várnak tőlük az újabb botrány kirobbanása után

Forrás: AFP/Toby Melville -
királyi család Harry botránykönyv rasszizmus Meghan
Omid Scobie vadonatúj, Endgame című könyve, melyben számos vádat hozott fel a királyi család tagjai ellen, hatalmas felzúduást keltett a britekben. 

Meghan Markle-t és Harry herceget arra kérik, hogy határolódjanak el Omid Scobie Endgame című új könyvétől, a királyi szakértők ugyanis rácáfoltak a "szenzációs olvasmányra".

Harry és Meghan Forrás: AFP/Toby Melville

A királyi írót korábban Meghan „szócsövének" titulálták, és el is ismerte, hogy vannak közös barátaik Sussex hercegnéjével. Az Endgame még így is nagy vihart kavart az elmúlt napokban, mivel a holland fordításban egy ”hiba" miatt megnevezték a királyi család két tagját, akikben állítólag aggályokat keltett Harry és Meghan fiának bőrszíne.

A vádak először akkor hangoztak el, amikor 2021-ben a párral Oprah Winfrey interjút készített. A beszélgetésben a Sussex hercege és hercegnéje azt állították, hogy a királyi család egyik tagja aggodalmát fejezte ki, de úgy döntöttek, hogy nem nevezik meg az érintettet. Ennek ellenére, nyilvános vitát indítottak el arról a világban, hogy a királyi családban ki lehet a rasszista. Az új botránykönyv miatt most ismét felvetődött a kérdés.

A szerző Kate Middletont, a walesi hercegnőt is ridegnek nevezte, aki szerinte beleborzong, ha Meghan szóba kerül. Károly királyt azzal vádolja, hogy megkérte a személyzetet, tartsák távol tőle Harryt, amikor Sussex hercege Londonban tartózkodott. De Harry és a tőle elhidegült bátyja, Vilmos herceg kapcsolata is az olvasó elé tárul az új könyvben.

A drámainak nevezett események kapcsán több királyi szakértő is arra biztatja Meghant és Harryt, hogy határolódjanak el Omidtól és nemrég megjelent könyvétől, amelyet az író királyi család elleni haragjának minősítettek – írj a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.