Hatalmasat újít a Lidl az ünnepekre: erre már te is régen vágytál!

Lidl tenger gyümölcsei garnéla
A Lidl öt áruházában indította el tesztjelleggel a lédig tenger gyümölcsei termékek értékesítését. Teszi mindezt azért, hogy vásárlóit az új ízek kipróbálására buzdítsa, bővítse az egészséges életmódot szolgáló termékek kínálatát, és azokat is kiszolgálja, akik a kulináris élvezeteket keresik.

Úttörő a Lidl abban, hogy csomagolás nélküli, lédig tenger gyümölcsei termékeket kínál vásárlóinak két budapesti (Fehérvári út, Csalogány utca) áruházában, valamint a budaörsi, a szentendrei és a veresegyházi boltokban.

A lédig termékek közül fehér garnéla, kétféle bundázott garnéla, kagylóhúsok, scampi, tonhalsteak és vegyes tenger gyümölcsei kapható jelenleg, melyeket a vásárlók külön erre a célra kihelyezett zacskókba tehetnek. Ellenőrző mérleg is rendelkezésre áll a hűtőpultok mellett, de az árucikkeket – a zöldséghez és gyümölcsökhöz hasonlóan – a hagyományos és önkiszolgáló kasszáknál történő lemérést követően lehet megvásárolni. Ajánlják, hogy a hűtési lánc megőrzése érdekében vásároljanak hozzájuk mélyhűtőszatyrot is, ez is elérhető az áruházak kasszáinál.

Forrás: Lidl


A halak és más tengeri herkentyűk számos pozitív élettani hatással rendelkeznek, többek között ezért is indította el korábban az áruházlánc a Minden péntek halpéntek elnevezésű akciót, amelynek keretében 25% kedvezményben részesülnek a vásárlók.

A különféle halak és a tenger gyümölcsei gazdag forrásai lehetnek omega-3-6-9 zsírsavaknak, amelyek fontosak a központi idegrendszer, a máj, a szem és a szív egészségéhez. Ezek az élelmiszerek kiváló fehérjeforrások is, és olyan ásványi anyagokat tartalmaznak, mint a jód, a cink és a szelén, amelyek fontosak a szervezet megfelelő működéséhez. Teljes értékű fehérjeforrások, laza rostozatuk miatt könnyen emészthető élelmiszerek. A halhúsban található A-, B1- és D-vitamin kedvező hatással van az immunrendszerre is, ráadásul csökkenti az allergiák kialakulásának esélyét is. A rendszeres halfogyasztás továbbá csökkenti az öregkori szellemi leépülés gyakoriságát. A magyar lakosság az európai átlaghoz képest még mindig kevesebb halat fogyaszt, ezért is fontos az áruházlánc halfogyasztást ösztönző kezdeményezése és az általa biztosított rendkívül széles választék, amelyben mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Forrás:Lidl

A Lidl receptjeire és online főzőiskolájára is érdemes rápillantanod. Számos könnyen elkészíthető fogást találhatsz, ráadásul a Lidl séfje, a Michelin-csillagos Széll Tamás videóiban mindent lépésről lépésre megmutat, így a bonyolultabbnak tűnő ételeket is egyszerűen elkészítheted.

Próbáld ki te is a tenger gyümölcseit, amiből számos vacsorát dobhatsz össze villámgyorsan, de akár az ünnepekre is készülhetsz egy-egy különlegességgel.








Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.