Patkányirtó árulta el, hogyan tartsuk távol a rágcsálókat: egyszerű és hatékony megoldás

Forrás: Shutterstock -
patkány szaglás egyszerű módszer illóolaj
Ahogy csökken a hőmérséklet, a patkányok és egerek menedéket keresnek, ám megelőzhető, hogy befészkeljék magukat az otthonunkba: egy kártevőirtó megosztotta a trükkjeit. 

Egy kártevőirtó elárult egy egyszerű módszert, amely segíthet elűzni a patkányokat az otthonunkból ezen a télen. A hideg időjárás ugyanis arra készteti őket, hogy fedezéket, alternatív táplálékot és meleget keressenek, ezt pedig sokszor a lakásainkban találják meg, bár a boltok is ideálisak a számukra.

A patkányok ebben a hidegben menedéket keresnek Forrás: Shutterstock

Szerencsére van olyan egyszerű módszer, amivel megpróbálhatjuk távol tartani ezeket a rágcsálókat. „A patkányoknak éles szaglásuk van, és bizonyos szagok taszítják őket" - mondta a szakértő. „A citronella, a borsmenta és az eukaliptusz néhány alternatíva. Illóolajokkal vagy hasonló illatú növényekkel távol tarthatjuk otthonunktól a kártevőket."

Hogyan használjuk ezeket az illatokat, és hol érdemes elhelyezni őket?

Vattakoronokkal és illóolajokkal érdemes próbálkozni: vattakorongokat áztassunk be vagy borsmentaolajba, vagy a többi, előbb felsorolt illatokba. Olyan helyeken érdemes ezekkel próbálkozni, ahol vélhető, hogy a patkányok fészke vagy útvonala lehet. Az udvaron például farakások környékén, a komposzt és a madáretetők körül is fontos ilyen korongot elhelyezni.

"Az is döntő fontosságú, hogy foglalkozzunk a probléma kiváltó okaival, amelyek közé tartozik a belépési pontok lezárása és az élelmiszerek biztonságos tárolóedényekben való tárolása." Arról se feledkezzünk meg, hogy a beáztatott korongokat időről időre ki kell cserélni, mert elvesztik az erejüket - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.