Tönkretette a mosást egy zsebkendő? Egyszerű trükkel szabadulhatunk meg a ruhákon ragadt daraboktól

Forrás: Shutterstock/Patryk Kosmider -
trükk ruha zsebkendődarab
Nincs is rosszabb annál, mint amikor véletlenül bennemarad egy zsebkendő a mosásba került ruhák valamelyikének zsebében. Szerencsére van egy trükk, aminek segítségével megszabadulhatunk az így a ruhákra ragadt szöszöktől. 

Ha a mosás előtt nem nézzük át alaposan a nadrágok és pulcsik zsebeit, sajnos előfordulhat, hogy bennemarad egy-egy zsepi. Ez egyrészt rendkívül bosszantó, másrészt pazarlás is, hiszen újra ki kell mosni azt az adagot. Szerencsére azonban van olyan trükk, amivel gyorsan eltávolíthatjuk a ruhákra ragadt zsebkendődarabokat anélkül, hogy ismét be kellene kapcsolnunk a mosógépet, azonban sajnos nem mindenki tudja alkalmazni.

Csak be kell dobnunk a szárítógépbe a zsebkendődarabos ruhákat Forrás: Shutterstock/Patryk Kosmider

Ha betesszük a szárítógépbe, a zsebkendődarabok lehullanak a ruhákról. A módszert úgyis lehet alkalmazni, hogy hagyjuk szépen megszáradni a ruhákat, és csak öt percre teszük be őket a szárítóba, így az energiával is spórolhatunk, mindenképpen kevesebbet fogyaszt így, mintha újra kellene mosni ezeket a ruhákat - írja az Express.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.