Szeretsz napközben szunyókálni? Ennyit pihenj, hogy még hasznos is legyen

Forrás: Shutterstock -
napközben pihenés éjszaka alvásszakértő
Egy alvásszakértő megosztotta a pontos időt, amikorra érdemes a napközbeni pihenést időzíteni. 

Egy hosszú és fárasztó nap után csak arra vágyunk, hogy beugorjunk az ágyba és lehunyjuk a szemünket egy-két órára. A legjobb persze az lenne, ha nem az éjszakai értékes alvási órákat pótolnánk a délutáni szunyókálással, hanem azon felül pihennénk egy kicsit.

A délutáni szunyokálás nem rossz dolog Forrás: Shutterstock

"Ha azért szundikálunk, mert egyszerűen nem tudunk ébren maradni, az annak a jele, hogy valamilyen egészségügyi probléma áll a háttérben. Vagy nem alszunk eleget éjszaka, vagy az alvás minősége nagyon rossz" - mondta Dr. Michael Gradner, az Arizonai Egyetem alvás- és egészségkutatási programjának igazgatója. Kiderült, hogy a felnőtteknek legalább 7 óra alvásra van szükségük éjszaka ahhoz, hogy kipihentek legyenek, a teljestímény pedig fokozható, ha délután még ezen felül szunyókálunk egy kicsit.

"Egy 15 és 45 perc közötti szundikálás javíthatja a memóriát és csökkentheti a nap hátralévő részében jelentkező fáradtságot." Hozzátette, hogy ha egyébként kipihentek vagyunk, egy ilyen alvás "valójában fokozhatja a teljesítményt". Ha azonba elveszítjük az időérzékünket és nyűgösen ébredünk, akkor valószínűleg túl sokat aludtunk - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.