Három 100 éven felüli nő tanácsa a mai fiataloknak: "A kemény munka soha senkit nem ölt meg, de az aggodalom igen"

élet tanács tolerancia változás
Akkor születtek, amikor mosógép és hűtőszekrény még nem létezett és a nők nem szavazhattak. Egészen másképp éltek, mint mi és rengeteg változással szembesültek egy évszázad alatt. Három idős hölgy jó tanácsai következnek.

Saját történeteiken keresztül három idős hölgy ad megfontolandó tanácsot. Mind elmúltak 100 évesek, túlélték a világháborút és mind örülnek, hogy ma már élő, online videóhívással is lehet kommunikálni, hiszen így bármikor láthatják unokáikat - írja a Daily Mail.

Édesanyja bölcsesség szerint jobb leülni, beszélgetni, meghallgatni és megérteni egymás álláspontját, mint veszekedni. Házassága emiatt volt boldog, mivel sose vitatkozott férjével, pedig akkoriban tört ki a második világháború. Ugyanakkor Lea mindig igyekszik a dolgok jó oldalát nézni:

"Sok nehéz időszak volt, beleértve a háborút és a középkorúságot, amikor a karrieremet, a kirepülő gyerekek után maradt üres házat és a ma már ismert menopauzát kellett összeegyeztetnem - mondta:

Lea búcsúzóul elmondta, hogy a gyász toleranciára tanít, és emlékeztet arra, hogy nem kaphatsz meg mindent, amit csak akarsz a világon.

Renee Bourne idén 103 éves. Unokáinak és mindenki másnak is azt tanácsolja, hogy tegyék azt, ami boldoggá teszi őket.

Legyenek kedvesek az emberekhez, és mosolyogjanak, amennyit csak tudnak. A mosolygás nemcsak feldobja a hangulatot, ha rosszkedvű vagy, hanem fiatalabbnak is tűnsz tőle.

Elmondta, hogy már akkoriban is elterjedtek voltak a különböző diéták és egy nőnek mindig figyelnie kell arra, hogyan néz ki. Házassága azért volt mennyei, mert megtanultak kompromisszumokat kötni és soha nem nehezteltek egymásra férjével.

Ha fiatalkori saját magának adhatna tanácsot, azt mondaná, hogy figyeljen jobban, és ne higgye, hogy mindent tud: "Amikor fiatalok vagyunk, idősebbnek és érettebbnek akarunk látszani, aztán amikor megöregszünk, bármit megtennénk, hogy újra fiatalabbak lehessünk. Az élet már csak ilyen."

Forrás: Shutterstock/Luis Echeverri Urrea

Megan Woods, aki tavaly novemberben ünnepelte a 104. születésnapját, így nyilatkozott:

Szerinte meg kell elégednünk azzal, amink van és leleményesnek lennünk. Például 1941-ben, amikor a ruhákat is fejadagokban osztották, akkor a kapott anyagból inget varrt ahelyett, hogy megvette volna.

Megan szerint a kapzsiság és a túl sok mindent akarás stresszt okoz, ezért egész életében törekedett arra, hogy mindig vidáman, derűsen éljen, viselkedjen, és halála napjáig nem is kíván másként cselekedni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.