[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo]

Nagy Zsolt - genetikus

2011.01.21., 11:59|Utolsó módosítás:2011. 01. 21., 16:31|

Véleménye szerint a  géntérképezés tudománya ma már nemcsak a gyermekvállalást segíti, hanem fontos eleme az egyénre szabott egészségmegőrzésnek is.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem biológus diplomát, majd a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán lettem a multidiszciplináris orvostudomány doktora. Géndiagnosztikai laboratóriumokban dolgoztam, ma már saját géntérképezési laboratóriumot vezetek.
Véleményem szerint a genetika tudományáról nagyon sokat hallunk, de kevés információnk van arról, hogy a géntérképezés miben segíti az egészségünk védelmét. Ma már például egy egyszerű génvizsgálattal eldönthető, melyik nő szedhet fogamzásgátló tablettát, és ki nem.
Fontosnak tartom a tudományos ismeretterjesztést érthető és közérthető formában. Részt veszek az óvodai és középiskolai képzésben, egyetemi hallgatókat tanítok, valamint tudományos genetikai kutatásokat vezetek.


A következő témakörökben várom a hozzám fordulók kérdéseit: egyénre szabott egészségmegőrzés, gyermekvállalás, meddőség, rákmegelőzés, szív-és érrendszer védelme, kopaszodás hátterének megismerése, örökletes elhízás tisztázása, sportgenetika.

Nagy Zsolt - genetikus
Tanácsadó: 1052 Budapest, Petőfi tér 3.
Telefon: +36 70 585 1352

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

További adatok » Időjárás »

hirdetés