Csalfa Karma Hámori Barbara kulisszatitok romantikus websorozat Kalamár Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Origo Zrt. megrendelésére forgatták le az első magyar romantikus websorozatot Csalfa Karma címmel, amely már nemcsak az interneten, de a tévé képernyőjén is látható.

Az Origo Zrt. 2010 decemberében írt ki egy pályázatot, amivel kreatív tartalom gyártására keresett produkciós cégeket: a tenderre olyanok jelentkezését várta, akik online platformon és a televízió képernyőjén egyaránt életképes műsor-koncepcióval tudnak előállni, és ötletükkel elsősorban a 18-39 közötti női célcsoportot szólítják meg. A websorozat ugyanis a Life.hu nevű, nőknek szóló oldalon jelenik meg, az abból készült tévés szériának pedig a kapcsolódó csatorna, a LifeNetwork TV ad otthont.



"Kilenc pályázat érkezett, csupa olyan gyártótól, amely meghatározó szerepet játszik a magyar televíziós vagy filmiparban. Végül azért a Magyar Grundy UFA-ra esett a választásunk, mert az olyan történettel állt elő, amilyet vártunk, és Magyarország legnézettebb napi sorozatával is bizonyította már, hogy vezető helyet tölt be a piacon" - mondja az Origo Zrt. szórakoztató tartalmainak igazgatója, Hámori Barbara.

A Magyar Grundy UFA már komoly tapasztalattal rendelkezik sorozatok gyártása terén, annak producere, Kalamár Tamás felügyeli a most készülő produkció munkálatait. "A Magyar Grundy UFA készítette Magyarország első napi sorozatát és Magyarország első telenovelláját (a Szeress most!-ot - a szerk.), és a továbbiakban is szeretne újító maradni. Most szeretnénk megcsinálni Magyarország első romantikus websorozatát - egy krimi websorozat már született itthon, de olyan értelemben a Csalfa Karma az első igazi netes széria, hogy ezt hosszabb lélegzetvételűnek szánjuk, és tévés változata is készül" - mondta el az [origo] megkeresésére Kalamár Tamás.



A Csalfa Karma egyébként egy szerelmi háromszögről szól, középpontjában két lánytestvér áll, akiket ugyanaz a fiú érdekel - a riválisok közül az egyik szép, de megjátssza érzéseit, míg a másik érzései őszinték, de visszahúzódóbb, mint testvére, így a fiú is nehéz döntés előtt áll. "A fő koncepció az, hogy mindenkinek van valahol egy párja, de könnyen lehet, hogy elkerülik egymást. Akár a szomszédod is lehet, akit a sors neked szánt, és minden nap úgy mentek el karnyújtásnyira egymástól, hogy észre sem veszitek a másikat. Ettől csalfa ez a karma" - fogalmazott Kalamár Tamás.


"A Csalfa Karma a külföldi websorozatok közül talán az In The Motherhood-ra hasonlít leginkább, amelyből egyébként szintén készült televíziós változat. A mi szériánkban azonban jóval több lesz a drámaiság, nem szitkom lesz, inkább afféle dramedy" - teszi hozzá Hámori Barbara. A történet helyszínéül nem egy stúdió, hanem Budapest utcái szolgálnak majd, mivel - ahogyan Kalamár Tamás mondta - ez "egy modern, nagyvárosi szerelmi történet", amit ezzel lehet a legjobban érzékeltetni.

Kövesd a Csalfa Karma fordulatait iWiWen és Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.