[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo]

Csokis aszalt gyümölcs: egyszerű, de extra finom!

2013.12.23., 00:05|Utolsó módosítás:2014. 11. 19., 16:00|

Akár ajándékba szánod, akár csak a családot lepnéd meg vele, a csokival bevont aszalt gyümölcs mindig biztos sikert arat, ráadásul elkészíteni sem nehéz.

Mivel gyorsan fogyó, finom édességről van szó, negyed kilónál kevesebb aszalt gyümölcsöt ne is vegyél elő. Jöhet alma, barack, szilva, füge, datolya, vörös áfonya, ananász vagy meggy is, melyeket egyenként szúrj át egy-egy fogpiszkálóval. 20-25 dkg gyümölcshöz egy táblányi csokira lesz szükséged: ez ízlés szerint lehet ét, tej, de akár fehér csoki is.

Forrás: Thinkstock

Olvaszd fel gőz fölött a csokit, majd a fogpiszkálók segítségével mártogasd bele a gyümölcsöket. Ha azon melegében nem fogy el, akkor sütőpapírra téve szépen megszilárdul a csoki, és dekoratív, egészséges, de nagyon finom édességet kapsz.

 

 

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

További adatok » Időjárás »

hirdetés