horoszkóp ezotéria párhoroszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 

Szerelem

Szerelmüket egy darabig a kölcsönös odaadás és szenvedély jellemzi. Az Oroszlán büszke a vonzó Bikára, akit maga mellett tudhat, a Bika pedig még büszkébb a méltóságteljes Oroszlánra. Igazából mindketten szeretik a biztonságos otthon melegét (az Oroszlán főleg idősebb korában), és mindketten szeretik a földi élvezeteket . A Bikát megdöbbenti az Oroszlán nagyvonalúsága, és ez a pénz elköltésének a területén is érvényes. Az Oroszlánnal ellentétben a Bika tipikus spórolós típus, szereti, ha van pénztartalék, az Oroszlán nem törődik ilyenekkel, ez a pazarlás pedig idegesíti a mértékletes Bikát. Az Oroszlán pedig fordítva: kicsinyességnek látja a Bika takarékos természetét, ezért sok vita van köztük.
Másrészt az Oroszlán szeret (mit szeret: imád) hódítani. Ez pedig rosszul esik a hűséges természetű Bikának. Az Oroszlán mindent megtesz a partneréért, amíg meg nem szerzi. Utána keres egy új áldozatot. Az Oroszlán a trófeákért él. A Bika ezzel szemben a biztonságot szereti a kapcsolatokban - annál inkább szeret valakit, minél inkább megszokja, minél jobban megbízhat benne. Ez feszültségforrás lehet a kapcsolatukban.

Szex

Egyikük sem aszexuális vagy gátlásos típus: felszabadultan és sokat szeretkeznek. A kapcsolat elején az Oroszlán a kezdeményezőbb, később pedig a Bika. Nagyon fontos számukra, hogy környezetük ne csak romantikus, hangulatos, szép, hanem kényelmes is legyen.

Barátság

Bár a tüzes és földes jegyek találkozása nem szerencsés, a Bika és az Oroszlán meglehetősen jól kijönnek egymással. Ha megegyeznek abban, hogy miért küzdenek az életben, hogy mi a fontos számukra, akkor segíthetik egymás előrejutását. Csak azt nehéz eldönteni, miért küzdjenek: a Bikához közel álló földi javak megszerzéséért vagy a tüzes Oroszlán világot megváltó céljaiért: a hatalom megszerzéséért, az én önmegvalósításáért vagy az élvezetekért. Ha barátokká válnak, valószínűleg az Oroszlán fogja irányítani a kapcsolatot. A Bikának imponál az Oroszlánnak tekintélye: ha megszólal, mindenki ráfigyel, ha belép valahova, mindenki őt nézi. Az viszont már bosszantja, hogy az Oroszlán semmiben nem ismer mértéket - még a háta is borsódzik attól a pazarló életmódtól, amit az Oroszlán folytat. Az Oroszlán szereti a korrekt és őszinte Bikát, aki mindig véghezviszi azt, amit eltervezett, csak azt nem tudja, hogy miért kell mindezt ilyen lassan és óvatosan csinálni, és miért kell mindig mindent túlaggódni.

Munka

Ha az Oroszlán a főnök, akkor nincs semmi baj: az Oroszlán vezető típus, és tud dicsérni, és szigorú is lenni, ha arra van szükség. Biztos kézzel vezeti a Bikát, aki szívesen megcsinál bármit, ha elismerik a munkáját - főleg anyagilag. Ha a Bika a főnök, akkor elképzelhető, hogy az Oroszlán átveszi az irányítást még beosztott pozícióban is. Az Oroszlán szeret önállóan dolgozni, a Bika viszont ellenőrző típusú vezető, ezért ebben a felállásban már kényesebb a dolog. Az Oroszlánnál senki nem vágyik jobban a munkája elismerésére, és a Bikából már sokkal nehezebb kicsikarni a dicséretet, mint fordított esetben.

Tanács

Az Oroszlánnak tudomásul kell vennie, ha a Bika nem tudja tartani vele az iramot akár az élet habzsolásáról, akár a munkáról van szó. A Bikának pedig tolerálnia kell az Oroszlán fényűző életmódját, mert ez a természetének sajátja, soha nem fogja tudni levetkőzni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.