sporthoroszkóp ezoterika horoszkóp spiritualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csillagjegyek személyiségjegyeinken keresztül nemcsak vérmérsékletünket vagy szenvedélyeinket képesek befolyásolni, de azt is megmutatják, milyen mozgásformák passzolnak igazán hozzánk. 

A szenvedélyes és öntörvényű Kos nem csapatjátékos, így nem is érhet el átütő sikert azokban a sportokban, ahol másokkal összefogva kell küzdeni az eredményért. Cserébe kiugróan jó lehet ott, ahol megmutathatja vad erejét. Ilyenek a küzdősportok, és leginkább a boksz. Nőknek azonban inkább a boksz kicsit finomított változata ajánlott, a zsákolás. Vagyis az, amikor csak ő püföl, de az ő testét nem érik ütések.

Kirobbanó erejét érdemes olyan sportokban levezetni, amelyekkel gyors sikereket lehet elérni. Egyértelműen Ilyen a futás. Ha csapatjáték, akkor rögbi vagy jégkorong. Ezeknél nem akkora baj az erőfitogtatás, az ütközés. Egyéni edzésformánál az izomnövekedés van általában a fókuszban - a testépítést szinte nekik találták ki.

Csapatjátékokban kifejezetten együttműködő, tulajdonképpen mindegy, hogy foci, kézilabda vagy kosarazás. Egyéni mozgásformáknál is igényli azonban a társaságot, ha testformálás, akkor azt csakis konditeremben végzi, hogy legyen kontroll és visszajelzés.

Bár azt várnánk, hogy egy Rák jegyű személy a megfontoltabb, lassúbb játékokat kedveli, ez csak részben igaz. A Rákok kitartóak, céltudatosak és nem ijednek meg a szokatlan megoldásoktól sem. A sziklamászás sportja, vagyis az a helyzet, amely az puszta fizikai erőn felül rendkívüli agymunkát is igényel, remek lehetőség arra, hogy megmutassa képességeit. Ha nem extrém sport, akkor a tájékozódási futás is jó terep lehet számára. Egyéni mozgásformák közül viszont a lazító jóga lehet vonzó számára.

A csapatjátékokban azokat szereti, ahol módja nyílik irányításra, ahol ő lehet a főnök. De mivel szereti az eszét is használni, a stratégiát igénylő sportok sem állnak messze tőle, így a foci vagy a kézilabda mellett szóba jöhet akár a vitorlázás is, ahol remekül tudja használni a képességeit. Egyéni mozgásformáknál az erősportokat szereti. Súlyemelés, vagy a most nagyon menő kettlebell is nyerő lehet számára.

Egyértelműen a tánc és annak számos változata az, amely fitté és gyönyörűvé varázsolja a Szüzeket. A táncban a legszenvedélyesebb táncokat is kedveli, de a modern táncok közül is szívesen válogat, legyen az jazzbalett vagy valamilyen kortárs táncstúdió kínálata, hiszen számára a tánc nemcsak sport, de az önkifejezés egyik remek eszköze is.

Egyformán képes csapatban dolgozni , ahogy az egyéni, magányos sportok is közel állnak hozzá. Cserébe nem túl kalandvágyó, szeret biztosra menni és nem kedveli a támadó sportokat. Inkább örül a közös sikernek, mint hogy egyéni babérokra törjön.
Közel állhat hozzá a sárkányhajózás, mint csapatjáték és a kötélhúzás is. Ha magányos sport, akkor a gimnasztika, mert fontos számára a rugalmasság, valamint az egyensúlyt igénylő mozgásformák. Ilyen a jóga is!

Veszély és gyorsaság, a másikat erővel és ügyességgel legyőző sportok illenek hozzá. Autóversenyzés, motorversenyzés, de ha más nem akkor kerékpárversenyek. A küzdősportokban is nagyon jók, legyen az kungfu, vagy bármely más ázsiai küzdősport. Ugyanakkor imádja a szenvedélyes táncokat is. A capoeirát szinte biztosan a Skorpióknak találták ki.

A nagy távolságok legyőzésében nagymenők a Nyilasok, miközben élnek-halnak a kalandokért. A hajózás minden ága vonzza őket - akár világ körüli versenyeken is indulnának, de az biztos, ha módjukban áll a hajózási túraversenyeket sem hagyják ki. Már csak azért sem, mert az erő mellett a Nyilasok is az észjátékokat preferálják, azokat, ahol gondolkodni, tájékozódni kell, valamint a gyors döntésen múlhat a győzelem.
Egy biztos, egy Nyilas nem fog teremsportot választani, télen inkább magányosan fut, csak szabadban lehessen.

Furcsa módon a Bak az egyetlen, akinek nincs kijelölt sportja. Ennek pedig az az oka, hogy a Bakok olyan szintű versenyszellemmel rendelkeznek, hogy válasszanak bármit, nagy valószínűséggel érnek el kimagasló eredményeket. A cél azonban az lenne, hogy a választott mozgásformákban rejtett énjüket is képesek legyenek fejleszteni, érzelmeiket megmutatni és emberi kapcsolataikat erősíteni. A hastánc például remek lehetőség erotikus énjük felszabadítására, valamint titkolt önbecsülési problémáiktól való megszabadulásra egyaránt, ahogy a kempo a bennük gyűlő feszültségek levezetésére lehet jó csatorna.

Egy Vízöntő nem elégszik meg a hagyományos mozgásformákkal, ahogy az élet más területein, úgy a sportban is a szokatlant keresi. Miközben imádja a misztikumot is – nem véletlenül, a Vízöntőknek közük van a spiritualitáshoz.
Ha tánc, akkor biztosan olyat választ, aminek van egyéb üzenete is, például a hastáncot, vagy valamilyen nőiséggel, termékenységgel kapcsolatos táncformát. Esetleg a jógát, mert abban a fizikai hatásokon túl a lelki épülést is érzékeli.

Jól bírja, sőt kedveli a monoton, meditatív állapotokat igénylő, előidőző mozgásformákat. Ilyenek lehetnek a hosszútávfutás, kocogás, kerékpározás, evezés egyaránt. Számára a sport ugyanis a legkevésbé sem a versenyről vagy a test karbantartásáról szól. A mozgással szellemi-lelki megtisztulásra törekszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.