Horoszkóp és betegség: mondd meg a csillagjegyed, megmondom, mire vigyázz! - 1. rész

Forrás: Shutterstock -
betegség horoszkóp magazin egészség szervek csillagjegyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy minden csillagjegy más-más személyiséget jellemez, úgy a különböző hónapokban születettek különböző betegségekre is hajlamosak. Természetesen ezt nem úgy kell érteni, hogy minden márciusi Kosnak folyton és kizárólag a feje fáj és minden júniusi Ikrek tüdőbeteg lesz. De ha a horoszkópot nézzük, kiderül, ki, milyen egészségi problémákra hajlamos a leginkább, és mely szerveire kell a leginkább vigyáznia. 

Kos

A Kosok ha betegek, akkor általában nagyon betegek, de szerencséjükre a legdurvább tüneteik is nagyon gyorsan elmúlnak. Ha gyulladás van a szervezetükben, lázasak lesznek, a gyenge pontjaik: fej, idegek, agy, szem, fül, és fog. Hajlamosak a fejfájásra, amelyet szédülés is kísérhet, ha baleset éri őket, sokszor az arcukon sérülnek meg, de amúgy is hajlamosak arra, hogy megégessék vagy megvágják magukat.

Bika

A Bikáknak a torkuk a legérzékenyebb pontjuk, gyakran van torok- és mandulagyulladásuk, de sokszor előfordul Bika szülöttek esetében anyagcsere betegség is, érdemes a vércukrukat és a pajzsmirigyüket is időnként megnézetni. Hajlamosak a hízásra, és arra, hogy csak akkor mennek el orvoshoz, ha nagy a baj, ami azonban sokszor krónikus betegségek kialakulásához vezet.

A Bikáknak a torkuk a legérzékenyebb pontjuk Forrás: Shutterstock

Ikrek

Az Ikrek jegyében születettek idegrendszere sérülékeny, így gyakran idegesek, nyugtalanok, feszültek, előfordul náluk idegkimerültség és szenvedélybetegség is. A tüdejük is érzékeny, ennek ellenére hajlamosak arra, hogy sokat dohányozzanak, amiről nehezen szoknak le. Az egészséghez való viszonyuk szélsőséges, vagy addig nem vesz tudomást a betegségről, amíg csak lehet, vagy hipochonder, és a legjelentéktelenebb tünetből is már szörnyűségekre következtet.

Rák

Az egyik leglelkisebb jegy a Rák, éppen ezért esetükben gyakran előfordul depresszió, kedélybetegségek és szorongás is. Ha stresszesek, hajlamosak a gyomorproblémákra, gyakran okoz neki panaszt a gyomorégés és a gyomorhurut és az ödémásodás is előfordul náluk.

Oroszlán


Az Oroszlán látszólag sokszor kicsattan az egészségtől, de ez időnként csak álca. Fokozott hajlamuk van a szív- és keringési betegségekre, és a gerincük, pláne a deréktáji rész is nagyon érzékeny. Ez annak is tulajdonítható, hogy kötelességeit túlságosan komolyan veszi. Érdemes kerülnie a stresszt, egészségi panaszai általában abból eredeztethetők.

Az Oroszlán gerince, pláne a deréktáji része nagyon érzékeny Forrás: Shutterstock

Szűz

A Szűz az állatövi jegyek nagy hipochondere. A legkisebb tüneteket is óriási tragédiának éli meg, orvosról orvosra jár és addig nem nyugszik, amíg nem talál megoldást a panaszaira. Gyakran keres fel pszichiátert, pszichológust, de gyenge pontjai az emésztőszervek, elsősorban a vékonybél. De az epéje, a lépe, a hasnyálmirigye és a mája működésében is könnyen alakulhatnak ki zavarok. Ha nem kiegyensúlyozott, hajlamos a székrekedésre és a puffadásos kórképekre.

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.