Ezekre a betegségekre vagy fogékony a csillagjegyed szerint - 2. rész

asztrológia betegség csillagjegy hajlam horoszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csillagjegyünk sok mindent elárul rólunk, többek között az is, hogy milyen betegségekre vagyunk hajlamosak.

Galénosz négy embertípust különböztetett meg: a kolerikust, a melankolikust, a szangvinikust és a flegmatikust. Előző cikkünkben megnéztük már, hogy a kolerikus és a melankolikus alkatba tartozó csillagjegyeknek milyen betegségekkel kell valószínűleg szembenézniük életük során, most pedig folytatjuk a szangvinikus és a flegmatikus típusokkal.

Szangvinikus alkat

A szangvinikus ember optimista természetű, simulékony, könnyen alkalmazkodik a változó körülményekhez, így őket legtöbbször a környezetük fertőzi meg valamivel. A szangvinikus típusba tartozik az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő.

IKREK

A Ikreknek az egészség szempontjából kiemelten figyelnie kell a légzőszerveire, az idegrendszerére, valamint a karjaira és a lábaira.

Az Ikrek jegy szülöttei gyakran szenvednek köhögéstől, vírusos fertőzésektől, asztmától, hörghuruttól, tüdőgyulladástól, mellhártyagyulladástól, kimerültségtől, de jellemző lehet rájuk a reuma, a kézben, vállban jelentkező izomgyengeség és izomfájdalom, a csonttörés és a különféle idegi betegségek is.

MÉRLEG

A Mérlegnek az egészség szempontjából kiemelten figyelnie kell a vénáira, a veséire, a májára, az ágyék tájékára, de az endokrin rendszere is sérülékeny.

A stresszre a Mérleg gyakran reagál fejfájással Forrás: Shutterstock/Alliance Images

A Mérlegre általánosságban lassú anyagcsere jellemző, amely sokszor társul krónikus fáradtsággal. Emellett ügyelnie kell a veséire is, nehogy vesekő, vesemedence-gyulladás alakuljon ki nála. A stresszre a Mérleg gyakran reagál fejfájással.

VÍZÖNTŐ

A Vízöntőnek az egészség szempontjából kiemelten figyelnie kell a keringési rendszerére, a bokájára, a sípcsontjára, de a tobozmirigy is a gyenge pontjai közé tartozik.

Gyakori probléma a visszértágulat, a vérrögképződés, a szívet és az érrendszert érintő betegségek, de a bokarándulás, a különféle görcsök, a fejfájás és a depresszió is gyakori vendég lehet e jegy szülötteinél.

Flegmatikus alkat

A flegmatikus típusba tartozó emberek csendesek, erősek, de mintha hiányozna belőlük az élet tüze: békés természetűek, akik már-már egykedvűek. A flegmatikus alkat képviselői a Rákok, a Skorpiók és a Halak.

RÁK

A Ráknak az egészség szempontjából kiemelten figyelnie kell az emésztőrendszerére, a nyirokrendszerére, a nők pedig különösen ügyeljenek a melleikre és a női szaporítószerveikre.
A Rákoknál gyakoriak a gyomor- és emésztési gondok, a gyomorfekély, a folyadék-visszatartás, az immunrendszerrel összefüggő gondok és a méh- és mellproblémák.

SKORPIÓ

A Skorpiónak az egészség szempontjából kiemelten figyelnie kell a húgyhólyagjára, a húgyutakra, a húgycsőre, a végbélre, a nemi szervekre és férfiaknál a szaporítószervekre is.

A Skorpiónál gyakori probléma lehet a hurutos megbetegedések Forrás: Shutterstock/Billion Photos

A Skorpiónál gyakori probléma lehet a vesekő, a húgyúti gondok, a székrekedés, a lágyéksérv, a különféle fekélyek, a hurutos megbetegedések, de a nemi bajok és a szaporítószerveket érintő betegségek sem ritkák a jegy szülötteinél.

HALAK

A Halaknak az egészség szempontjából kiemelten figyelnie kell a keringési rendszerére, a nyirokrendszerére, a lábfejére, de a tobozmirigy is a gyenge pontjai közé tartozik.

A Halak jegy szülöttei gyakran szenvednek bütyköktől, köszvénytől, kelésektől, máj- és veseproblémáktól, vérszegénységtől, de a különféle függőségek is megnehezíthetik az életüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.