fashion week Takács Nóra Fashion donor Kurucz Nikolett Átalakít a Jónő Team Kántor Katalin Larion Oscar sminkmester
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új év, új fogadalom. Az enyém az volt, hogy idén még több embernek segítek, ha tudok, de nemcsak karácsonykor, hanem egész évben. Felemelő érzés, hogy a Jónő Team teljes csapata abszolút partner ebben a fogadalomban. 

Dorinát egy jótékonysági rendezvényen ismertem meg, ahol a sérültek integrációja jegyében ismert emberek, modellek és mozgáskorlátozottak együtt léptek kifutóra: közösen mutattuk be a szebbnél szebb ruhákat. Dorina igazán ügyes volt végig, szépen mosolygott, tele volt önbizalommal, nagyon megkedveltem. Beszélgetésünk közben ráadásul elárulta, hogy van egy közös ismerősünk is. Dorina barátnője, Ivett ugyanis már járt nálunk régebben egy átalakításon. Milyen kicsi a világ! Ezek után egyértelmű volt, hogy megkérdezzem, neki nincs-e kedve meglátogatni minket, amire egy határozott igennel válaszolt. Így érkezett hozzánk a 21 éves kommunikáció és médiatudomány szakos elsőéves lány, természetesen Ivettel, aki jött egy picit nosztalgiázni és segíteni Dorinának a közlekedésben, öltözködésben.

Kattints a képre a galériáért! Fotó: Kántor Kata

Dorina ismeretlen eredetű izomsorvadásban szenved. Járóként született, majd sajnos fokozatosan romlani kezdett az állapota, 10 éves kora óta pedig tolókocsiban él. A szörnyű betegség ellenére azonban a fiatal lány kifejezetten jókedvű, és rendkívül aktív. Imádja a divatot és a bulizást az egyetemi csoporttársaival, akik teljesen elfogadóak és segítőkészek vele. Azt mondja Dorina, csak az a nehéz, hogy kiválassza a megfelelő, akadálymentes szórakozóhelyet, ahová bulizni mennek. Onnantól kezdve viszont általában nagyon előzékeny vele mindenki. „Többnyire kedvesek velem a fiatalok, de persze ez inkább emberfüggő. Sok jó tapasztalatom van szerencsére, legutóbb például két teljesen ismeretlen lány volt a segítségemre, pedig nem is kértem meg őket semmire, teljesen maguktól jöttek oda hozzám." Dorinát érdekli a modellkedés, a fotózás, sőt, egy egészen merész álma is van: „Szívesen szerepelnék egy férfimagazin címlapján, ezzel történelmet írnék. Az a célom, hogy a sérülteket bátorítsam: attól még, hogy kerekekkel közlekedünk, lehetünk szépek, és lehet önbizalmunk is. Ha én meg tudom csinálni, hogy felkerülök egy férfimagazin címlapjára, akkor bizonyos, hogy mindenki más is elérhet bármit." Dorina célja feladta nekünk is a leckét. Innentől kezdve nem csupán szép képeket akartunk róla csinálni, hanem olyanokat, amik akár tényleg felkelthetik más magazinok érdeklődését is.

Még több gyönyörű fotót nézhetsz Dorináról galériánkban! Kattints a képre! Fotó: Kántor Kata

Te is lehetsz bombanő vagy trendi pasi! Jelentkezz, és a Jónő Team téged is átalakít!

Az átalakítást Niki kezdte. "Dorina álma az volt, hogy szőke haja legyen egyszer, mi pedig örömmel teljesítettük a kérését. Festés és szárítás után egy csillogó, köves hajpánttal egészítettem ki a frizuráját, ami a ruhájához tökéletesen passzolt."

Az új frizura után Oscar következett a sminkkel: "Niki meleg szőkévé varázsolta Dorinát, így sokkal finomabb színek állnak jól neki. Folyékony alapozóval egységesítettem a bőre színét. Barackos arcpírral élénkítettem az orcákat. Meleg barna szeméhez jól illet a bronz szemhéjkrém, amit kontrasztosítottam a szempillatöveknél feketével. Szempilláit dúsítottam, szemöldökét megformáztam. Ajkát rózsás árnyalatú rúzzsal festettem ki."

A smink után a Fashion Donor stylistcsapaton volt a sor: "Dorinában egy életvidám leányzót ismertünk meg, aki szeret szórakozni, behódolni a divatnak, ezért úgy döntöttünk, egy másik oldalát is megmutatjuk ennek a világnak és igazi bálkirálynővé varázsoltuk. Igaz, hogy tiara helyett hajpántot adtunk a fejére, de úgy viselte, mint egy született előkelőség. A krémszínű maxiruha eleganciája csak kiegészítette a sugárzó megjelenését. Nem csak Dorina számára volt élmény ez az átalakítás, hiszen a kisugárzása minket is jókedvre derített."

Kattints a képre a galériáért! Fotó: Kántor Kata

A fotózás szép és lélekemelő pillanatok sorozata volt, a végére még Dorina pár egészséges és mozgáskorlátozott barátja is megérkezett közénk. Együtt örültünk ennek a csodás és bátor lány sikerének, szépségének. Köszönjük, hogy megismerhettünk, Dorina! „Meghatott a csapat hozzáállása az egész naphoz. Valószínűleg nem gyakran dolgoztok sérültekkel, mégis azt éreztem végig, hogy gyorsan megértett mindenki. Tudtátok, mi áll jól nekem, hogyan érzem magam kényelmesen, és miben tudok teljesen kibontakozni. Mindenki bátorított, hálás vagyok, hogy itt lehettem."

Életében először sminkelték Editethttp://www.life.hu/legytrendi/atalakitunk/20131217-atalakit-a-jono-team-nagyon-csinos-lett-edit.htmlÁtalakít a Jónő Team: Elbűvölő nő lett Katinkahttp://www.life.hu/legytrendi/atalakitunk/20131222-atalakit-a-jono-team-elbuvolo-no-lett-katinka.htmlÁtalakít a Jónő Team: Káprázatosan fest Dórihttp://www.life.hu/legytrendi/atalakitunk/20131209-atalakit-a-jono-team-nagyon-csinos-lett-a-21-eves-dori.htmlÁtalakít a Jónő Team: Divatos férfi lett Jocihttp://www.life.hu/legytrendi/atalakitunk/20131203-atalakit-a-jono-team-teljesen-megvaltozott-joci.htmlÁtalakít a Jónő Team: Kedvesével alakult át Líviahttp://www.life.hu/legytrendi/atalakitunk/20131125-atalakit-a-jono-team-livia-szuper-formaban-van.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.