Tíz éve történt a tragédia - Már épülnek az új tornyok New Yorkban

ikertorony terrorakció szeptember 11. repülőgép tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éppen ma tíz éve, 2001. szeptember 11-én voltak azok a terrortámadások, melyekhez hasonlótól azóta is retteg az Egyesült Államok.

9/11 az al-Káida terrorszervezet öngyilkos merénylete volt az USA ellen. New York-ban a Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba két repülőgép csapódott be - órákon belül mindkét épület összeomlott. A harmadik repülőgép a Pentagon Virginia állambeli épületébe csapódott be, a negyedik eltérített gépet állítólag az utasok visszafoglalták, de a gép mégis lezuhant: Washingtontól mindössze 15 percnyire, Pennsylvania államban, Shanksville mellett csapódott a földbe. A repülőjáratok egyetlen utasa sem élte túl a támadásokat. Az akcióban körülbelül 2995 ember vesztette életét. A World Trade Center újjáépítését már évekkel ezelőtt megkezdték. Az új irodaházakat David Childs tervezte. Az első torony 2013 végén készül el - a 175 méter magas toronyban 300 ezer négyzetméternyi irodaterületet alakítanak ki, és már számos bérlő jelentkezett...

Fotó: Tűzkő Tamás
Fotó: Tűzkő Tamás



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.