Karácsony János nosztalgia koncert próba zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu rátalált arra az LGT-tagra, aki a többiekkel ellentétben nem nosztalgiával gondol a huszonöt évvel ezelőtti tabáni koncertekre. Őszinte és meglepő szavak Karácsony Jánostól.

Az LGT együttes rajongói nosztalgiával gondolnak az egykori tabáni LGT koncertekre, ahol a fűben ülve, pokrócon, komplett családok hallgatták a rockot. Karácsony János, az LGT gitárosa nem csak a szépre emlékezik.

"Szeretem a szabadtéri koncerteket, és a korral jár, hogy az ember már csak a szépre és a jóra emlékezik. De ha a tabáni koncertekre visszagondolok, akkor elárulhatom, hogy számomra gyűrődés volt. Maximum volt egy sátrunk, ahová elvonulhattunk, de ez is már csak a vége felé. Nem voltunk elkülönítve és estére teljesen elfáradtam az egész napos nyüzsitől, totálkáros lettem. Már délelőtt mindenki rám ugrott, mindenkivel beszélgettem pár szót, hatalmas volt a tömeg, alig bírtam elmenekülni, izgultam a megszólalás miatt, láttam a körülöttem lévő konfliktushelyzeteket. Ez a népi banzáj fárasztó volt, és utána a koncert is, ahol rengeteg ember előtt kellett teljesíteni. Fiatalemberként nem a fizikai fáradtság zavart, hanem egyszerűen nem kedveltem ezeket a nagy népi bulikat" - emlékezett vissza a zenész, aki szabadtéri koncerteken később is játszott.

Fotó: Life.hu
Fotó: Life.hu

"A nyári turnén jobban bírtam a hasonló körülményeket. De ott el tudtam vonulni, különülni, kevesebb stressz ért. Az augusztus 18-i alsóörsi koncertnek van egy kerete, valami hasonló jellegű dolgot próbálunk megcsinálni. Nosztalgiázni csak annyira lehetséges, hogy rég volt, szép volt, és jó hogy vége lett 1987-ben. Engem, mint Karácsony Jánost a tabáni hangulat nem fakaszt könnyekre, de egy jó visszaemlékezés, és ha lehetséges valamit ebből a mai korba átcsempészni, akkor jól találtuk ki ezt a keretet" - osztotta meg velünk becenevén James, aki nagyon komolyan készül a koncertre.
"A koncert előtt C-vitamin-kúrát tartok és úszom. Mindenki megteszi a magáét az alkatához, korához, fizikai vagy szellemi állapotához képest, én csak úgy készülök, ahogy szoktam. Most sem fogom magam túlerőltetni a biciklizéssel, de azért csinálom, hegyet járok és állva próbálom végig a hátralévő egy hónapot. Ha próba közben leül az ember, utána nehezebben áll hozzá a dologhoz, de ha napi 6-8 órában ugyanezt végigcsinálod, akkor azt a három órát lazán lehet vállalni, a fizikai és szellemi részét is" - tette hozzá a zenész.

Családapa helyett hős lett Farkas Bercihttp://www.life.hu/legykepben/20130719-farkas-bertalan-urhajos-nagyobb-sztar-kulfoldon-mint-itthon.htmlGyermekéért harcol a megasztáros énekesnőhttp://www.life.hu/legykepben/20130722-nkuya-sonia-egykori-megasztaros-hazamenekult-londonbol-es-gyermek-elhelyezesi-pert.htmlNem a minőségre utazik Iszak Eszterhttp://www.life.hu/legykepben/20130719-iszak-eszter-a-viva-tv-musorvezetoje-nem-vagyik-markas-ruhakra.htmlRussell Crowe titokban járt Budapestenhttp://www.life.hu/legykepben/20130721-titokban-jart-magyarorszagon-russell-crowe-szinesz-aki-a-twitteren-posztolt.htmlSharon Stone Rómában forgathttp://www.life.hu/legykepben/20130721-sharon-stone-szineszno-roma-kozpontjaban-forgat-es-nagy-feltunest-keltett.htmlLezárták a fél várost az énekesnő esküvője miatthttp://www.life.hu/legykepben/20130721-lezartak-a-zurichito-egy-reszet-tina-turner-buddhista-eskuvoje-miatt.htmlElárulta gyenge pontját az olimpiai bajnokhttp://www.life.hu/legykepben/20130708-berki-krisztian-a-lolenges-olimpiai-bajnoka-nyaron-nem-nyaral-edz.htmlBajnokoknak énekelt Dér Henihttp://www.life.hu/legykepben/20130716-der-heni-magyar-enekesno-amerikai-futballmeccsen-lepett-fel-meghoditotta-a.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.