Antónia vágta fel az ország cukormentes tortáját

torta cukormentes Erős Antónia édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cukorbetegek is bátran falatozhatnak Magyarország egyik díjazott tortájából, ugyanis idén is kétféle tortakülönlegességet készítettek a cukrászok az augusztus 20-i  nemzeti ünnep alkalmából. A cukormentes "ribizlihabos-almás réteges" tortát a cukorbeteg Erős Antónia szeletelte fel - tudta meg a Life.hu.

A Major cukrászda milotai mézes grillázstorta nyerte el idén a Magyarország Tortája címet, a másik győztes pedig a Nándori cukrászda cukormentes, ribizlihabos-almás réteges tortája lett. Erős Antónia, a cukorbetegekkel és cukorbetegséggel foglalkozó Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója vágta fel a különleges tortacsodát.

Forrás: Nándori cukrászda, Life.hu
Forrás: Nándori cukrászda, Life.hu

"Nagy öröm számomra, hogy a cukorbetegek is részesülhetnek ebből a nagyszerű gasztronómiai élményből, amely fehér cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült. A ribizlihabos-almás réteges tortát azok is bátran fogyaszthatják, akik diétáznak, vagy cukorbetegségben szenvednek" - mondta Antónia.

A Szent István napi kenyér:

A 2013-as nemzeti ünnepen az egészséges életmód népszerűsítését is fontosnak tartják a szervezők. Így aki augusztus 20-án is szeretne figyelni a vonalaira, nyugodtan falatozhat a sós és édes ünnepi finomságokból. A kóstolást a Szent István napi tönkölybúzás-joghurtos kenyérrel érdemes kezdeni, ami 50%-ban tartalmaz tönkölylisztet és 50%-ban fehéret.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.