Kifütyülték az oroszokat az Eurovízión

Forrás: MTI/EPA/Bax Lindhardt -
fütyül Eurovíziós Dalfesztivál döntő ukrán válság Tolmacsov
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar versenyző, Kállay-Saunders András mellett az orosz énekesek is bejutottak az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe kedd este. A hírre füttykoncert keletkezett. Kiderült, a szervezők még Ukrajna részének tekintik a Krímet. Közben Ukrajnában folytatódnak a harcok.

Kifütyülték az orosz énekeseket az Eurovízió keddi koppenhágai gálaestjén. A 17 éves Tolmacsov ikrek azok között voltak, akik bekerültek a dalverseny döntősei közé, de amikor azt bejelentették a műsorvezetők, a tízezres közönség pfujolásba kezdett. Pedig a lányok érzelmes dalukban a szeretetről énekeltek, nyilatkozataikban pedig nagy ívben kerülték az aktuálpolitikát – írja az Origo.

Nézd meg ITT az Eurovízió első elődöntőjének legemlékezetesebb pillanatait! Forrás: MTI/EPA/Bax Lindhardt

Nem így az ukrán versenyző, Marija Jaremcsuk, aki többek között arról beszélt, hogy alig tudott a felkészülésre koncentrálni az ukrajnai események miatt. A döntőbe azért ő is bekerült. Az Euobserver szerint nagyon ritka a pfujolás a vetélkedőn, a legutóbb 8 éve, 2006-ban volt példa erre.
A szervezők közben jelezték, hogy hiába szállta meg Oroszország a Krím-félszigetet, az onnan érkező szavazatokat továbbra is Ukrajnához számolják, mivel a területen ukrán telekommunikációs szolgáltató működik.

Ukrajnában közben nem hivatalos értesülések szerint a biztonsági erők visszafoglalták a szakadároktól a városházát a Donyeck megye déli részén lévő Mariupolban. A kelet-ukrajnai megye északi részén, Szlovjanszk környékén azonban szerda reggel is folytatódtak a harcok a terrorellenes művelet erői és a szakadárok között. A városban éjjel is folyamatosan ropogtak a gépfegyverek, és két nagy erejű robbanást is hallani lehetett. A TSZN ukrán televízió tudósítása szerint a Szlovjanszkban élők a harcok miatt napok óta félnek kimenni az utcára, sokan a munkahelyükön éjszakáznak, a gyerekeket nem engedik iskolába, ahova nehezen is tudnának eljutni, mert nem járnak a tömegközlekedési eszközök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.