Halálosan megfenyegették Conchita Wurstot

Forrás: Conchita Wurst/Facebook -
fenyegetés Eurovíziós Dalfesztivál előadó Conchita Wurst
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az osztrák médiában röppent fel a hír, hogy meg akarják ölni az Eurovíziós Dalfesztivál győztesét. Ezt maga Conchita is megerősítette.

"A hír igaz. Olyan gyűlölködő leveleket is címeztek nekem, amelyekben azzal fenyegetnek, hogy meg fognak ölni. Dühös vagyok a sok névtelen, gyáva disznóra" – nyilatkozta az Österreichernek a szakállas díva.

Forrás: Conchita Wurst/Facebook

Időközben egy Mondjunk nemet Conchita Wurstra című Facebook-oldal is létrejött, üzemeltetői alig győzik cenzúrázni a bejegyzéseket, amelyek között ilyenek is olvashatók: "Kidoblak a vonatból! Vonják már ki a forgalomból ezt a beteg embert!"

Conchita arról is beszélt, hogy szándékosan provokál.

"Azért találtam ki ezt a figurát, hogy így harcoljak a hátrányos megkülönböztetés ellen" – nyilatkozta Wurst, aki arról is beszélt, hogy azért választotta a "Kolbász" vezetéknevet, mert az németül azt is jelenti: Mindegy, tehát így akarja jelezni, nem a nemiség, az arcszőrzet avagy a ruházat mondja meg, egy ember mennyit ér.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.