Nem kellett Kulcsár Edina drága vázája a Miss World világversenyen

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
váza Kulcsár Edina árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Visszautasították Kulcsár Edina nemzeti ajándékát, és nem árverezték el. A többmillió forintot érő, egyedi tervezésű Zsolnay váza túl értékesnek bizonyult a többi versenyző ajándékához képest.

Nem választották ki a legszebb tíz darab közé a Miss World Hungary vázáját, amit gyémántok, igazgyöngyök és drágakövek díszítenek. "Szerintem ez kifejezetten magas színvonalú ajándék, visszaadja a magyarságot. Duplafalú, lehet folyadékot beletenni, nem csak dísznek jó" – árulta el a verseny előtt Edina, aki most viszont szomorúan vette tudomásul a tényt.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

"Az egyik szemem sír, a másik nevet a tegnapi charity-gála eseményeivel kapcsolatban. Ennek az estének a keretében árverezik el ugyanis a nemzeti ajándékokat, melynek bevételét hátrányos helyzetű gyermekeknek adományozzák.
Az enyémet, vagyis Magyarország nemzeti ajándékát nem árverezték el. Sajnálom, hogy nem járulhattunk hozzá a gyermekek támogatásához, de ennek nagyon nyomós oka volt.
Úgy gondolom, több mint jelzésértékű visszaigazolás a nemzeti ajándékunk eszmei és anyagi értékéről az, hogy a verseny szervezői úgy döntöttek, nem bocsájtják árverésre a vázát, mely a Zsolnay Manufaktúra Zrt. és a Royal Diamonds nagylelkű és csodálatos közös együttműkődéséből született. A váza ugyanis eozinból készült, igazgyöngyök, drágakövek és gyémántok ékesítik ezt az egyedi, csak erre az eseményre tervezett tárgyat. Az értéke magasan felülmúlja a többi ország által hozott ajándékokét, így nem merték a verseny szervezői egy olyan aukció keretében árverésre bocsájtani, ahol nagy eséllyel jóval kevesebb összegért kelt volna el, mint amennyit valójában ér.
Ezért a nemzeti ajándékomat a verseny történetében először visszaadják országunknak, és hazahozom.
Büszke vagyok arra, hogy kis országunkból egy olyan darabot sikerült bemutatnom a világnak, amely számukra is felbecsülhetetlen értékű" - írta a hivatalos közösségi oldalán.

„Nem volt meghatározva a nemzeti ajándék értékhatára. A szépségversenyen részt vevő lányok 90%-a olyan kis értékű ajándékokat vitt, mint póló, labda, golfütő, aminek az értéke kevesebb mint 100 angol font volt. Nem Edina volt az egyetlen, még egy másik lány is különösen nagy értékű tárgyat ajánlott fel a jótékonysági árverésre. A váza a verseny után, december 15-én visszakerül Magyarországra. Mi fogjuk egy jótékonysági árverésen elárverezni, daganatos beteg gyerekek javára ajánljuk fel a bevételt" - tudtuk meg Rónai Gábortól, a Royal Diamonds ékszerház tulajdonosától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.