Így nyaralnak a celebek: Horváth Éva spirituális utazáson járt

buddhizmus Bagan Thaiföld Phuket Burma Horváth Éva utazás spiritualitás nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A műsorvezető a távoli és titokzatos Burmában járt, ahol nem csak a buddhista vallás építészeti csodáival ismerkedett. Egy thaiföldi tengerparti pihenés is belefért az utazásba, ahol az elmúlt év fáradalmait pihente ki.

Horváth Éváról sokan nem gondolnák, hogy olyan, szinte érintetlen országba vágyódott, amely a buddhista vallás emblematikus csodáit rejti magában. A műsorvezető elmesélte, hogy bakancslistáján régóta szerepelt a távol-keleti ország, amely lelkileg olyan feltöltődést nyújtott számára, amit sosem felejt el. Éva minden szavából érezhető, hogy feltöltődött pozitív energiával és mióta hazaérkezett, szárnyal a boldogságtól.

Forrás: Facebook/ Horváth Éva Official

Yangon Burma fővárosa

Yangonban található a Shwedagon-pagoda, a buddhista kultúra egyik legnagyobb sztúpája. A régészek szerint a VI. és X. sz. között épült és a város közepén, egy dombon található. Hatalmas, harang alakú arany kupolája 100 méter magas, ennek köszönhetően már messziről csalogatja a misztikumra vágyó utazót. A burmaiak úgy tartják, életükben legalább egyszer meg kell látogatni a világ egyik leghíresebb buddhista szentéjét. A Life.hu újságírójának beszámolóját burmai útjáról IDE KATTINTVA olvashatod.

„Burmában először a fővárosba érkeztem, ahol a világ egyik legnagyobb buddhista sztúpáját, a Shwedagon-pagodát néztem meg. Az égbenyúló, hatalmas, arany építészeti csoda lenyűgöző látvány. Itt találkoztam először buddhista szerzetesekkel és a valláshoz tartozó hívőkkel, szobrokkal, szertartásokkal, a buddháknak felajánlott ételekkel, italokkal. Yangon városán azonban még látszanak az 50 év katonai diktatúrájának nyomai. De az ijesztő volt, amikor még a zebrán is lavírozva kellett átszaladni, nehogy elgázoljanak az eszeveszett módon közlekedő autók" – mesélte Éva, aki a lenyűgözően szép Baganba is ellátogatott.

Forrás: Facebook/ Horváth Éva Official

Bagan

Az ősi Bagan városa a világörökség része és az ország idegenforgalmának húzóereje. Fénykorában mintegy 10 ezer buddhista templom, pagoda és kolostor létesült a területén, amelyből a mai napig mintegy 2200 megmaradt.

„Amikor megérkeztünk Baganba repülővel, azonnal elmentünk Old Baganba, ahol felszaladtam a legelső sztúpa tetejére. Az elém táruló látványt soha életemben nem felejtem el! Szinte egy festményben éreztem magam, ahogy a felhők lebegtek az égen, a sok száz égbe nyúló csúcs felett. Itt vásároltam homokkal készített festményeket is, amelyeket szinte mindenhol árultak a lelkes festők" – magyarázta Éva, aki Burma után Thaiföldön, Phuketen pihent pár napot.

Forrás:Facebook/ Horváth Éva Official

„A spirituális Burma után Phuket nyüzsgő városa kicsit furcsa volt. Élveztem, hogy végre napozhatok, és a sok kalandos utazás után kipihenhetem magamat. Innen áthajóztunk Pih-Phi Don szigetére, ahol A part című filmet forgatták Leonardo DiCaprióval. Ez volt az első hely, ahol ért egy kis csalódás. A kínai újévi ünnepek miatt annyian voltak a parton, hogy még fotót készíteni sem tudtam. Az embertömeg ellepett mindent" – mesélte Éva, aki ettől függetlenül élete legnagyobb élményének tartja ezt az utazást. Spirituálisan teljesen feltöltődött és új perspektívák nyíltak meg előtte.

„Úgy gondolom, mindenkinek elérkezik az életében az a szakasz, amikor a spiritualitás felé kell fordulnia és elindulnia egy belső úton. Nálam ez a korszak ezzel az utazással kezdődött el. Mióta hazaértem szárnyalok, tele vagyok pozitív energiákkal és állandóan mosolygok" – mesélte Éva.

Rambót Burmában megérintette a halál szele...

...közölte Sylvester Stallone a burmai filmforgatásáról való hazatérése utáni sajtótájékoztatón még 2008-ban. A 61 éves, kisportolt színész filmje angliai premierjén árulta el: a Thaiföld-Burma határon forgatott, amikor a stábbal együtt rémületes összetűzés kellős közepébe kerültek.
"Ha jobban belegondolok, állandóan az életünket féltettük! Ez a hely a világ egyik legveszélyesebb része! Sokaknak nem tetszett a forgatás, és a helyszínen történtek miatt nagyon nem akarták, hogy megcsináljuk a filmet. Valószínűleg minél gyorsabban szerettek volna eltüntetni bennünket."

A Life.hu sorozatából megtudhatod, milyen pazar nyaralással kezdte az új évet Sarka Kata, hol mutatta meg dögös testét Mihalik Enikő, és merre járt Metzker Viki.

Varázslatos Burma – avagy kalandorok, útra fel!http://www.life.hu/lifeutazas/20150202-burma-latnivaloi-tortenelme-mit-erdemes-ott-megnezni.htmlBurma számomra mindig a misztikumot jelentette. Éveken át álmodoztam arról, hogy majd egyszer, pár hónapra elutazom burmai mesterem kolostorába meditálni. Tavaly év végén pedig úgy döntöttem, thaiföldi utazásomat megszakítva, egy hétbe belesűrítve végigbarangolom az ország leghíresebb látványosságait - meg is mutatom a 3 kedvencemet. UtazásThinkstockÍgy nyaralnak a celebek: Kárász Robi Kambodzsában nősülnehttp://www.life.hu/bulvar/20150204-karasz-robi-kambodzsaban-jart-szerelmevel-rozaval-itt-szivesen-megnosulne.htmlNemrég két és fél hetet töltött Kambodzsában Kárász Robi és kedvese, Róza. Egy sötét kambodzsai utcán a pár belefutott a TV2 másik műsorvezetőjébe, Vámos Erikába.TV + Bulvár--Így nyaralnak a celebek: Vámos Erika bejárta Ázsiáthttp://www.life.hu/bulvar/20150128-vamos-erika-bejarta-azsiat-kambodzsat-es-thaifoldet.htmlVámos Erika egy hónapos ázsiai körutazáson vett részt, bejárta Kambodzsát és Thaiföldet. A TV2 műsorvezetője úgy érezte, rengeteg fontos, halaszthatatlan dolga van még a világban, így nekiállt beutazni a világ keleti felét.TV + BulvárOrigoÍgy nyaralnak a celebek: Várkonyi Andreáék is melegebb éghajlatra utaztakhttp://www.life.hu/bulvar/20150127-varkonyi-andrea-es-bochkor-gabor-thaifoldon-pihen.htmlBár a fényképeken nem látszik, Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor kislányukkal együtt utazott melegebb éghajlatra, Thaiföldre. Bangkokban aztán egy másik közismert műsorvezetőbe és párjába botlottak.TV + BulvárOrigoÍgy nyaralnak a celebek: Varga Viktor bejárja egész Thaiföldethttp://www.life.hu/bulvar/20150126-igy-nyaralnak-a-celebek-varga-viktor-bejarja-egesz-thaifoldet-edesapjaval-egyutt.htmlVarga Viktor édesapjával utazott Thaiföldre, ahol a tengerparton, Phuketen kezdte az ország bejárását, de jelenleg az ország északi részében található dzsungelben, Csiangmajban bolyong és helyi törzseket látogat meg. TV + BulvárŐrülten szexi pózban napozott Horváth Évahttp://www.life.hu/bulvar/20150219-horvath-eva-modell-musorvezeto-orulten-szexi-pozban-napozott-thaifoldon.htmlA műsorvezető éppen Thaiföldön tengeti a napjait, ahol egy álomszép tengerparton kéjesen szexi pózba vágta magát.TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.